2017-04-16

Ångkvarn 045 BSC Pale Ale


Långfredagskvällen i Uppsala fortsatte. Vi hamnade på ett ställe jag varit nyfiken på, men som jag inte haft tillfälle att besöka sedan de startade 2016: Bryggeriet Ångkvarn, som är en brewbpub med bar och restaurangdel. De serverar sin egen öl från 7 fat, och till det kanske 40 öl på flaska, många från trakten.

Jag var lite osäker på vad jag skulle välja, men eftersom jag inte var helt nöjd med provglaset 044 Session Stout så fick det bli deras american pale ale 045 BSC Pale Ale på 4,9 %.

Den orangefärgade vätskan är något disig, det fingertjocka skummet är smutsvitt och det lämnar lite rester efter sig.

Doften är aningen degigt grumlig  med tydliga toner av citrushumle, det drar åt citronläsk/lemonad.

Det citrus-syrliga återkommer i smaken som har en lätt till medelstor beska, maltigheten är brödig med lite deg. Citronläsk, någonstans mellan Bitter Lemon  och Danskt Citronvann. Medelstor kropp. Lätt jordig eftersmak med mera citroner, lime och äppelgodis. Det långa slutet är citronsyrligt med lite vetemjöl.

Kolsyran är lätt med långlivade stora bubblor. Vätskan är lätt till medelmjuk med lätt kladdighet.

När jag läser igenom det här så känns det som jag var mer negativ än vad jag egentligen är till den här ölen, visst har den sina skavanker men det är ändå en helt okej APA.

Betyg: 3,04. Tillgänglighet: Fat på krogen. Pris: 79:00 för 330 ml.

Under kvällen underhöll en DJ som jag verkligen uppskattade: Han hann med två teman under tiden vi var där: Stockholm och Jesus. Och det är verkligen en konst att gå i land med att köra såväl Ayo som Pugh och Bach på krogen! Till det satt en Tempel Mörker som en smäck.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar