2017-04-07

Beerbliotek A Moment Of Clarity GBG Beer Week 2017

En av de mer hypade svenska ölen hittills i år, i alla fall när den släpptes. Som uppföljare till Stigbergets GBG Beer Week 2016 så blir förväntningarna förstås högt ställda.

Från Beerbliotek kommer A Moment Of Clarity GBG Beer Week 2017, en grumlig session-IPA på 4,7 % Det är också deras öl #181.

 Färgen är varmt gul-orange, vätskan oklar. Det två fingrar höga skummet är vitt och kompakt, och det sjunker långsamt ner lämnandes lite rester på glaset.

Doften är något söt och väldigt juicig med beska toner av grapefrukt, apelsin, aprikos, passionsfrukt och en aning rabarber.

Smaken startar med besk humle och gräddig godisartad sötma. Passerande kemiska smaker av knallpulver och citronsyra. Medelstor kropp. Eftersmaken är förvånande tunn med besk-syrliga toner av fruktgodis, grapefruktjuice och mango. Avslutningen är rent söt med aningar av exotisk frukt.

Kolsyran är medelstor, de små bubblorna friska och långlivade. Avslutningen är mjuk.

Jag har druckit flera burkar av den här innan jag nu recenserar den, och varje gång har jag känt samma sak: Den är riktigt god de första klunkarna, men den blir snabbt tunn i kroppen och kort i eftersmaken. För en tid sedan diskuterades den grumliga lågbeska fruktiga IPA-stilen i kommentarerna efter en tidigare recension på Facebook, och frågan om varför de alltid verkar ligga över 6 % kom upp, Jag tror att den här är en del av svaret på den frågan…

Bra, men inte fantastisk.

Betyg: 3,66. Tillgänglighet: Systembolagets små partier 17 mars 2017 (lagerstatus). Pris: 25:90 för 330 ml. Bäst före: 20171127.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar