2015-09-05

Terrapin Moo-Hoo Chocolate Milk Stout

Ibland måste man försöka dricka upp det man har innan man man köper nytt. Så jag har struntat att gå till Systembolaget den här veckan och försöker tömma skafferiet i stället.

Så då hittade jag den här flaskan: Moo-Hoo Chocolate Milk Stout från USA-bryggeriet Terrapin Beer Company. Det är en milk stout på 7 % som bryggts med kakao och… mjölk, om man får tro etiketten. Jag gissar mer på laktos, dock.

Färgen är kolsvart (120 EBC), den två fingrar höga skumkronan är brun och kompakt. Skummet sjunker långsamt ner till ett tunt lock utan att lämna några rester efter sig.

Doften är sot med intensiva toner av mjölkchoklad och chokladkaka. Lite rostad/bränd malt och en lätt anonym beska. Aningar av torkade röda bär och en liten jordighet.

Smaken är söt med massor av mjölkchoklad-kakor, aningar av apelsinskal, smörkola och syrlig frukt. Medelstor kropp. I eftersmaken tonar den småvassa sötman ner sig något och ger plats åt en växande ren beska och chokladmjölk. Den mjuka avslutningen är söt med ännu mer choklad och en lätt beska.

Kolsyran är lätt, de mycket små bubblorna (tänk blandgas-tapp) är kortlivade. Vätskan lyckas på samma gång vara mycket mjuk och något lätt.

Ja, den här handlar bara om choklad. Lite för söt och rakt på för mig. Nu har jag inte druckit Young's Double Chocolate Stout på ett tag, men jag minns den som djupare och mer balanserad.

Betyg: 3,51. Tillgänglighet: Systembolagets fasta sortiment sedan mars 2015. Pris: 24:90 för 355 ml. Bäst före: Helt oläsligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar