2015-09-14

Sixpoint The Crisp

Dags för en humlig amerikansk ljus lager på 5,4 %: The Crisp från Sixpoint Brewery.

Färgen är gul (5 EBC), vätskan är klar. Det vita luftiga skummet sjunker ner till ett lock utan att lämna några rester på glaset.

Doften är lätt. Viss ren beska, aningar av lime (som gränsar till kattlåda) och långfranska. Kål och majs i bakgrunden.

Smaken startar med en ren beska. Smaker av lime-citron, nybakt vitt bröd och blommig humle. Medelstor kropp. Eftersnaken har en del alkohol, apelsinjuice och en aning burkmajs. Avslutningen är mjukt besk och balanserad.

Kolsyran är kraftig, de många stora bubblorna är långlivade och mjuka. Vätskan är lätt.

Jo, ja, ja… Ingen dålig öl, men jag förstår inte riktigt varför man ska importera den här när det finns bättre öl i samma stil som bryggs närmre och som inte finns på Systembolagets hyllor. Och andra bättre USA-öl som inte heller gör det.

Betyg: 3,22. Tillgänglighet: Systembolagets fasta sortiment sedan september 2015. Pris: 19:90 för 355 ml. Bäst före: 15JUL2016

3 kommentarer:

 1. En anledning kanske är priset?? Känns som att liknande öl som är bryggda här hemma kostar 30-40 spänn för en 33:a.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast om man tar t ex Augustiner (som hade varit lämpligare att ta in i sortimentet) så brygger de mer än dubbelt så mycket om året som Weihenstephaner och den sistnämndas veteöl kostar bara 22 kronor för 50 cl. Svårt som utomstående att veta hur transportkostnader osv fungerar men särskilt dyrt borde det inte bli.

   Radera
 2. Med tanke på det du skriver i recensionen blir jag förvånad över det relativt sett höga betyget. För mig var detta ett stort, stort NO NO. Grov i smaken, som du skriver med kraftig kolsyra. En lager som vill vara en ale men som slutar som en Frankenstein. Typ så ;)

  SvaraRadera