2014-07-16

Svenska Hamburgerköket

Hammock!
På väg hem från Uppsala i söndags hade vi (jag) tänkt stanna till i Stockholm för en fin-hamburgare. Planen var Flippin' Burgers, men en vän till mig som håller på att äta sig igenom stadens snygg-hamburgare förklarade att hans nyare forskning hade utsett Svenska Hambugerköket i Hägersten som sitt förstahandsval.

Det ska erkännas att Hamburgerköket hade fördelar för oss just då, som gratis parkering på andra sidan gatan.

I korthet var jag inte alls lika övertygad om köttfärsbiffen, jag tyckte den var bättre och prisvärdare än de brukar vara på sportbarer/kedje-pubar, men inte så mycket mer än så.

Sweet Cheezus.
Det här är ingen matblogg, så nog om detta.

Vad som överraskade mig var dels det stora ölsortimentet, men framför allt de låga priserna:

Klicka för större bild.
Duvel för 39:00? Blå Chimay för 69:00? Westbrook Framhouse IPA för 55:00? Bomber Lost Abbey Red Barn Ale för 159:00?

Det går inte att klaga på det prisläget. Och de verkar få in nya öl ofta.

Senare tillägg: I folks recensioner av stället höjs och dissas inredningen om vartannat. Jag tyckte det mest kändes som ett café på en fritidsgård eller studentkrog.

6 kommentarer:

 1. Rättelse: Det är inga hammockar, bara alternativt utformade bänkar. Trist.

  SvaraRadera
 2. Stället blev fort mitt nya lunchhak då det låg någon minut från min dåvarande arbetsplats. Ägaren har en uttalad filosofi om att hålla råvarorna närproducerade och oförädlade. Jag kommenterade den lite smaklösa högreven och fick då svaret att det är medvetet lågt salt/pepparinnehåll. Salt och pepparkvarnar finns för kunderna om så önskas. Han berättade lite om köttet som kom från kossor som betar runt mälaren. Brödet hämtades från närbelägna Söderberghs bageri, osv. Känns som en bra filosofi och som jag respekterar. Jag har nu min arbetsplats i Kista och saknar närheten till detta ställe.

  SvaraRadera
 3. Jag skulle nog också säga placera svenska hamburgerköket som nr 1. Förvisso har jag inte orkat pröva alla de lite mer uppmärksammade. Det som är fint är det fina läget i förorten och jag brukar gå hit som ett stopp vid T-banerundor (en öl på varje station). Burgarna är riktigt bra tycker jag och jag gillar att de är osalta, jag saltar inte mat så mycket så jag känner av salt snabbt. Ölsortimentet är utmärkt och det skall inte förkastas att sitta en varm sommardag att sitta ute o sippa på en mikroöl. Skall nog dit imorrn faktiskt.......

  SvaraRadera
 4. Verkligen bra priser. Funderar över hur de kan hålla så låga priser när ställen som till exempel OT tar upp till 50% mer för samma flaska.

  SvaraRadera
 5. @Anonym. Låter spännande med en öl på station. Har du någon favoritlinje och framförallt vilka ställen rekommenderas?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, alla linjer funkar bra skulle jag tro, blåa har jag ej testat dock. men om jag måste välja favorit så tycker jag nog med start Fruängen mot stan eller Hagsätra mot stan. Jag bor på södra sidan och känner mig mest hemma där men från norra sidan funkar bra också men det är ganska många stationer tex från Hässelby som dock är en idyllisk tur om det är bra väder. Inte en chans att man tar sig stan om man tar en öl på varje station där...

   //Dansgolv

   Principen är att ta det ställe som ligger närmast t-banan man går av. Oftast finns en pub men ibland får man kompromissa och ta en pizzeria eller liknande. Det är inte alltid kvalitetsöl men rätt ofta har även syltorna något att erbjuda.

   Radera