2013-08-26

Tävling: Vinnare!


För några dagar sedan utlyste jag en tävling (länk):
Tävlingsuppgiften är lika enkel som knepig: Hur många öl har jag när detta skrivs registrerade i mitt kalkylark?
Hur enkelt och klart som helst, trodde jag. Innan jag läste meningen ett par gånger till. Och rådfrågade vänner.

Vad jag egentligen ville fråga efter var mer i stil med ”Hur många öl finns det just nu i mitt skafferi och kyl om man får tro kalkylarket”. Rätt svar skulle vara 128, vilket var exakt vad Kenny svarade – imponerande eller lite skrämmande, jag har inte bestämt mig än.

Ni som följer min Facebooksida hade ett visst försprång där, eftersom jag den 1 augusti berättade att jag hade just 128 flaskor. Sedan har det druckits några och köpts andra, men det råkade bli lika många som just då. Inget jag tänkte på när jag skapade tävlingen.

Men!

Jag insåg att man också kunde tolka frågan som ”Hur många öl har jag någonsin registrerat i mitt kalkylark?” eftersom jag har en flik för odruckna öl och en för druckna. Så vad gör man? Det blir ett pris till, någon flasköppnare, pins och vad jag lyckas leta fram.

Rätt svar i den tolkningen av tävlingen är 299. Och närmast där kom en viss Rick Gordon.

Grattis till er båda!

För de sifferintresserade kan jag nämna att gissningarna som kom in spände mellan 26 och 3.791 stycken.

Nästa gång jag hittar något att skänka bort blir det banne mig en utlottning igen.

2 kommentarer:

  1. Haha, tänkte 32 kanske var lite i överkant så la mig på 26 (ja, jag erkänner:)

    SvaraRadera
  2. http://bit.ly/15E4Z9L

    Ovan finner du en bild på mig iförd t-shirten jag vann när jag tar mig en Pilsner Urquell

    SvaraRadera