2019-08-30

Linköpings Hembryggares medlemskväll på Munkkällaren


Igår kväll höll Linköpings Hembryggare en medlemsträff på Munkkällaren, en festvåning som sedan en tid tillbaka ägs av Aktiebolaget Centralbryggeriet i Linköping.

Lokalen var inte vald med slump, eftersom det under kvällen skulle bli provsmakning av de två vinnarna i hembryggarträffen Novembermörker som hålls årligen av föreningen.

Det har förts diskussioner mellan LHBF och bryggeriet en tid om hur man skulle kunna skapa något slags samarbete, och till slut kom man fram till att vinnarna av såväl domartävlingen som folkets val skulle få komma till bryggeriet och brygga en 3 000-litersbatch(?) som sedan skulle kunna köpas via Systembolaget. Detta skedde i våras, och nu var det alltså dags för en intern premiär. Ölen kommer att komma ut i TSLS november 2019 och vara beställbara till alla butiker.

Jag återkommer till ölen.

Till de smakprov vi fick fanns tilltugg som var tänkta att kunna matcha de kraftiga svarta ölen, och den burgare med pulled Oumph vi fick, tillagat av SM-vinnaren i BBQ (?). Det fungerade utmärkt ihop.

Allt som allt en trevlig kväll med trevligt sällskap.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar