2018-05-08

Glasköp: The Real Ale StoreEfter incidentenBeer Expo så kände jag att jag måste ta saken i egna händer och köpa ett Orval-glas.

Sökande efter vettiga priser ledde mig till en Marketplace-shop hos Amazon UK, The Real Ale Store (som fysiskt ligger i Newark on Trent, England). Bland alla lådor med blandad öl och presentpack hade de ett urval av ölglas, mestadels från Belgien och Tyskland. Priserna var lägre än vad jag kunde hitta bland de svenska glashandlarna, om de alls hade glasen i sortimentet.

Fraktkostnaden var lite krångligare att se än normalt hos Amazon-säljare, jag fick lägga varorna i varukorgen och gå till kassan och ge leveransadress innan kostnaden räknades ut. Det visade sig att fraktkostnaden lades på varje vara individuellt, i mitt fall blev det exakt lika mycket per glas, 3,49 £.

Förutom Orval-glaset (köplänk) köpte jag ett från Westmalle (köplänk).

Trodde jag…

Jag hade nämligen experimenterat för att se om fraktpriserna ändrades med (måttligt) olika antal glas, och när jag tryckte på knappen som jag trodde bytte valuta så hade jag genomfört köpet. Och då fanns 1 glas Orval och 3 glas Westmalle.

Häpp.

Ordern lades på kvällen 30 april, och igår 7 maj så var paketet på plats hos mitt ombud.

Idag kunde jag hämta ut det, och ivrigt inspektera lådan. Den var väl märkt:


Och så här såg det ut när jag öppnat kartongen:Allt invirat i en rejält lång bit skrynklad papp.


Glasen var sedan individuellt inpackade i ett varv bubbelplast. Två glas låg i ett lager innan ytterligare papp och ett lager glas.


Hyfsat väl packat och trots att kartongen verkar ha fått några smällar så var allt helt. Men på den närmast maniska nivå av paketering som Glasoflaskor.se (blogginlägg) uppvisade var de inte…


Så vad kostade det hela? Glasen kostade 4:95 £ styck, och frakten per glas 3:49 £. Totalt för fyra glas 33:73 £. Jag använde Amazon UKs valutaomvandlare och från mitt kort drogs 419 kr. Alltså knappt 105 kr per glas.

Nu ska jag bara få plats dem dem i något av mina överfulla glasskåp. Ack ja.

Friskrivande: Alla Amazon-länkar i det här inlägget ger mig en liten del av pengarna, som jag (om jag någonsin kommer upp i utbetalningsgränsen) ska använda till ölböcker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar