2017-05-22

PangPang Hornstulls Folköl

Det kom åter ett mail. Det var från Handelsplatsen Hornstull i Stockholm. De förklarade att de inte alls var någonting speciellt, bara en vanlig handelsplats. För att fira detta så hade de tillsammans med PangPang Brewery bryggt några öl, en av dem en folköl, ett slags AIPA på 3,5 % bryggd med vetemalt, Citra och Simcoe.

Ville jag testa Hornstulls Folköl? Klart jag ville!

 Färgen är ljust guld, vätskan dimmig. Det två fingrar höga vita skummet är högt och luftigt, och det sjunker sakta ner till ett tunt lock utan att lämna några rester på glaset.

Doften är utpräglat humlig och medelsöt med utpräglade toner av grapefrukt, citronskal, banan och lite mango. Den är ren och fräsch med en aning gummisnodd i bakgrunden.

Smaken är tydligt besk med passerande salt och wellpapp. Exotiska frukter, grapefrukt och citronjuice. Kroppen är mycket lätt, och förutom beskan är smakerna tydligt veka. Eftersmaken är väldigt tunn med viss citrus-beska och lite smörkakor. Slutet är örtigt beskt med en antydan till vört.

Kolsyran är medelstor, de stora bubblorna friska och kortlivade. Vätskan är påfallande mjuk.

Om det inte hade varit för att den är så väldigt tunn i alla smaker utom beskan och kroppen så vek så hade det här varit en väldigt bra folköl. Men nu är det som det är, och det är därför som betyget ändå blir relativt högt…

Betyg: 2.99. Tillgänglighet: Dagligvaruhandeln i Hornstull. Pris: Okänt (denna flaska var ett varuprov). Bäst före: Omärkt flaska.

Bilder: Handelsplatsen Hornstull.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar