2017-02-11

Öppen ölprovning: Moor

Drink Moor beer!
Jag var lite orolig inför dagens provning på De Klomp: Hade alla som var intresserade redan provat alla öl från Moor Beer Company på semi tap takeover/meet the brewer i torsdags?

Oron var obefogad, 38 nyfikna gäster dök upp för att dricka och höra.
  1. Klassisk (best) bitter i form av Raw var en naturlig start. Återhållna smaker, men oerhört lättdrucken och balanserad. 
  2. Session-IPA? Golden Ale? APA? Recenssionssiterna verkar inte överens om hur Nor'Hop ska klassificeras. Oavsett vilket hade den här lite för mycket beska för sina 4,1 %, det blev inte helt balanserat men ändå rätt okej.
  3. Pale Modern Ale. APA. PMA med mer fruktigt humlefokus utan att riktigt bli en NE-IPA. Fräsch. Och så stödjer man cancerdrabbade när man köper den. 
  4. I Stout garanterar bryggeriet att den inte innehåller något konstigt. Inge enhörningshår, inget soldamm och inget nagelklipp från kändisar. Bara en klassisk engelsk stout. Och det är precis det man får.
  5. Bryggeriet verkar väldigt intresserade av Star Wars, och har bland annat bryggt en ljus och en mörk IPA för att uppvisa olika sidor av Kraften. Vi tog den ljusa: Guardian Of Peace. Och precis som den förra var det här en klassisk balanserad tolkning av stilen med fruktighet i beskan och en aning alkohol i eftersmaken. (Den mörka sidans IPA heter Agent Of Evil).
  6. Sist ut blev en rökt rågöl, Smokey Horizon. En ganska så försiktig men ändå tydlig rökighet och den där speciella kroppsförstorande kryddigheten som rågen skapar. Som de andra väldigt balanserad och välgjord.
Handuppräckningen hade spridda röster på alla öl, men det var de två sista som fick flest. Jag uppfattade att Smokey Horizon fick aningen fler röster till slut.

Kommande provningar:
  • 18 februari: Svart som natten med Magnus Calmervik.
  • 25 februari: Örebro Brygghus med Örebro Brygghus. 
Som vanligt finns mer information på Facebooksidan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar