2017-02-15

Gotlands Easy Rider Bulldog

Bild: Spendrups.
Ibland… är jag oroväckande disträ. Jag är helt säker på att jag köpte två flaskor av Easy Rider Bulldog från Gotlands Bryggeri, det var nämligen extrapris om man tog två. Sedan är jag lika säker på att jag drack en flaska i söndags. Alltså borde jag ha en flaska till hemma? Men trots onödigt mycket letande så dök den andra inte upp. Hade jag trots allt druckit upp den? Utan att ha minsta minne av det?

Något irriterad så köpte jag ett nytt par av denna öl på 0,4 % i måndags.

Färgen är bärnsten-orange, vätskan disig. Det två fingrar höga skummet är kompakt och smutsvitt, och det sjunker långsamt ner och lämnar en hel del tunna rester efter sig på glaset.

Doften är ren och besk-söt. Grapefrukt, apelsiner, citronskal och en aning knäckebröd.

Smaken är besk med lite karamellmalt i bakgrunden. En försvinnande aning av salt, och tydlig smak av torkade citrusfrukter. Medelstor kropp. Eftersmaken har växande sötma med en aning vört, knäck och citrongräs. Avslutningen är besk med blommiga citrussyrliga smaker.

Kolsyran är medelstark, de små friska bubblorna är långlivade. Vätskan är något kladdig.

En alkoholfri IPA? Ja, även om den här inte riktigt kan mäta sig med de på 7-8 % så är har den ändå de smaker man förväntar sig i de mängder som skapar något slags balans. Om jag ska fritt välja en alkoholfri öl utan att para ihop den med mat så kommer det med stor sannolikhet att bli den här.

Betyg: 3,76. Tillgänglighet: Dagligvaruhandeln (denna flaska köpt på Coop Forum Linköping). Pris: 30:00 för 2×330 ml. Bäst före: 25.09.2017.

1 kommentar:

  1. Håller med, det här är en riktigt god alkoholfri öl som jag gärna skulle vilja dricka mer av. :-) Problemet för mig är att den är ofiltrerad. Blir så jäkla risig i kistan av ofiltrerad öl. :-(

    SvaraRadera