2017-02-08

Carlsberg Backyard Brew Yellow Submarine

Bild: Carlsberg.
Det har blivit allt svårare att hänga med bland nyheterna i folkölshyllan.

En mening som hade varit helt obegriplig bara för några år sedan, men så är det.

Och de tar ut svängarna allt mer, som den här: Från Carlsberg Sveriges in-house-fantombryggeri Backyard Brew kommer en ljus lager bryggd med aromer av vete, yuzu och koriander. Yellow Submarine är namnet och 3,5 % alkoholhalten.

Färgen är halmgul, vätskan klar. Det fingertjocka vita skummet sjunker snabbt ihop utan att lämna några rester på glaset.

Doften är fruktigt söt med stora toner av apelsiner och citroner, jag kommer att tänka på en sorts hårt godis med apelsin- och mandarinsmak som fanns när jag var liten. Lite vete-syrlighet i bakgrunden.

Smaken är även den mycket söt, utan att bli vass. Passerande ren beska. Växande läsk-lika toner av apelsin/mandarin/lime. Lätt till medelstor kropp. Eftersmaken har mer av de där läskartade citrusfrukttonerna, men lättare sötma. Avslutningen har viss torr kryddighet.

Kolsyran är kraftig, de medelstora bubblorna är kortlivade. Vätskan är lätt och aningen kladdig.

Nej, det här blev för likt alkoläsk, det finns nästan ingen ölkaraktär kvar i den här.

Senare tillägg: Jag inser att Backyard Brew har två huvudmarknader: Sverige och Storbritannien. Och när jag väl insett det så inser jag lika snabbt att det här är en ganska typisk shandy.

Betyg: 2,99. Tillgänglighet: Dagligvaruhandeln (denna flaska köpt på Coop Forum Tornby Linköping). Pris: 12:50 för 330 ml. Bäst före: 07 JUN 17.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar