2016-12-04

O/O Naringi

Ännu en svensk hypad AIPA i den nordostliga juice-skolan? Ja. Narangi från göteborgska O/O Brewing är en sådan på 6,8 %. Mest Mosaic men även Citra och Columbus i humlegivorna.

Färgen är kallt gul med en dragning åt orange, vätskan är grumlig. Det tre fingrar höga skummet är vitt och kompakt, och det sjunker långsamt ner lämnandes en del fina rester på glaset.

Doften är frisk, medelsöt och tydligt besk-humlig. Grapefruktjuice, citron- och grapefruktskal, limejuice och lemon curd.

Smaken startar beskt, men det sjunker undan och ger plats åt sötaktiga citrustoner: Grapefrukt-marmelad, pomerans och massor av limeskal och limejuice. Medelstor kropp. Eftersmaken är ännu mindre besk med en växande ren sötma, nypressad grapefruktjuice, apelsingodis och en aning toffee. Det mycket mjuka slutet har om möjligt ännu mer citrussmaker.

Kolsyran är medelkraftig, de många medelstora bubblorna är kortlivade. Vätskan är mjuk och aningen kladdig.

En av de bättre moderna grumliga lågbeska IPA jag druckit. Den får faktiskt ett aningen högre betyg än självaste Stigbergets GBG Beer Week 2016 (recension)!

Betyg: 4,53. Tillgänglighet: Systembolagets små partier 18 november 2016 (lagerstatus). Pris: 38:00 för 330 ml. Bäst före: 240417 (batch 036).

1 kommentar:

  1. Mer Narangi åt folket! Love it! En önskan hade varit att den släpptes i små partier minst en gång om året för att kunna garantera färskheten.

    SvaraRadera