2018-08-08

Buddelship Great Escape

Den andra ölen som vännen Björn tog med sig från sin resa genom Hamburg kommer också från Buddelship, det lokala bryggeriet som både brygger klassiska lageröl och öl i moderna stilar. Bland de senare hittar man Great Escape, en amerikansk IPA på 6,5 %, bryggd med Citra och Chinook.

Färgen är guld, vätskan oklar. Det vita skummet är två fingrar högt, det sjunker ner till ett tjockt lock utan att lämna några rester på glaset.

Doften är sötsyrlig med exotisk frukt (mango, ananas, honungsmelon) och lite syrligt fruktgodis. Apelsinjuice i bakgrunden.

Smaken startar beskt med en passerande jordig smak som drar åt rå potatis, omogen frukt, citronsyra och limejuice. Kladdig sötma i bakgrunden. Medel till stor kropp. Eftersmaken har växande het alkohol, kemisk beska och plastiga fenoler (om än på låga nivåer). Jord, alkohol och besk apelsinjuice i slutet.

Kolsyran är medelstor, de kortlivade bubblorna är medelstora. Vätskan är medelmjuk och något sträv.

Inte den värsta AIPAn jag har druckit, men samtidigt långt ifrån den bästa: Den är obalanserad och har en del konstiga smaker. Ungefär som de mer medelmåttiga svenska småbryggeriernas IPA…

Betyg: 2,66. Tillgänglighet: Köpt i Hamburg. Pris: Gåva (flaska 330 ml). Bäst före: 30.01. 19.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar