2017-06-03

Öppen ölprovning: Humligt på burk


Terminens sista provning på De Klomp för min del hade de lite kryptiska temat Humligt på bruk. Drygt 20 deltagare trotsade regnskurarna och fick följande öl att prova:
  1. Magic Rock Psychokinesis fick börja det hela. Lätt och frisk med en hel del mango och citrusfrukter. Rätt så söt och balanserad. Jag försökte demonstrera lite telekinesi men det gick inget vidare.
  2. Magic Rock Fantasma var lika stark (6,5 %), men med andra malt- och humlesorter. Här vad det en stramare AIPA som mer fokuserade på grapefrukt/lime/citron än något annat. 
  3. Ska Modus Hoperandi fick representera 00-talets tolkning av AIPA. Mer karamellmalt, mer grapefrukt-marmelad och en del kåda. 
  4. Ännu längre bak i ölhistorien gick vi med Oscar Blues Deviant Dales som påminner om den första versionen av Dale's Pale Ale. Ännu mer karamellig malt och tydliga toner av virke och tallbarr.
  5. Upp i styrka. Magic Rock Human Cannonball var en återgång till hur DIPA var innan den grumliga obeska trenden kom: Citrusskal, pomerans, lemonad och en tydligt beska.
  6. Ännu mer! Magic Rock Un-Human Cannonball på 12 % var tjockare och tyngre, men mindre besk och mer juice än skal. En av de första ölen som bryggts med frystorkad humle. Ingen bland gästerna tyckte att den var märkbart bättre än den förra…
Handuppräckningen vanns med knapp majoritet av Deviant Dales.

Kommande provningar:
  • 10 juni 2017: Sandra är tillbaka med Öl med frukt.
  • 17 juni 2017: Säsongsavslutning och lyxölsprovning med Samuel.
  • 26 augusti: 2017 Nypremiär med just nu oklart tema. 


Efter provningen hamnade jag på Backen där det blev två öl till det utmärkta cheddar-smörrebrödet: Dels den udnerskattade klassikern Nynäshamn Pickla Pils, dels den märkliga saisonen South Plains Jus Zombie som bryggs med bland annat timjan och rödbetor. Knastertorr med en tydligt jordig smak av kokt rödbeta. Nja…

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar