2021-04-02

Fors Djungelipa

Bild: Fors Bryggeri

För några veckor sedan besökte vi Motala, och då inhandlades en lokal öl: Djungelipa från Fors Bryggeri, en New England-IPA på 6 %. 

Fast det är något jag inte riktigt fattar: Det står tydligt Djungelipa på min flaska, men på alla andra ställen heter ölet Djungejos. Det är det enda son skiljer, så jag antar att det är samma öl.

Färrgen är ljust guldgul, vätskan är nästan klar. Det fingertjocka skummet är vitt och kompakt, och det sjunker ner lämnades en hel del rester på glaset.

Doften är mjuk och söt med toner av tropisk frukt och grapefrukt. Aningar av kryddor och grädde.

Smaken är balanserad med ganska mycket beska och sakta växande exotiska frukter och en ren medelstor sötma. Medelstor kropp. Eftersmaken har en del citrusfrukt, ren beska och lite krut. Avslutningen är kryddig med lite alkohol.

Kolsyran är ganska mild med många små bubblor. Vätskan medelmjuk.

Om man skriver att en öl har "inspiration från den amerikanska New England-stilen" och gör en IPA som är ganska så besk och nästan klar så tycker jag man missat målet, även om ölen i sig är god.

Betyg: 3,32. Tillgänglighet: Systembolagets lokala småskaliga sortiment i Motala. Pris: 29:00 för 330 ml. Bäst före: 31122021.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar