2021-03-23

Fourpure Basecamp

Bild: Fourpure.
Ännu en öl helt slumpmässigt ryckt från en hylla på Systembolaget. Eller, ja, helt slumpmässigt var det väl inte: De klara färgerna som fick den att stå ut från en i övrigt ganska gråa miljön hjälpte väl till. 

Basecamp från londonbryggeriet Fourpure Brewing Company är en "Pils lager" på 4,7 %.

Färgen är mycket ljust och kallt gul, vätskan nästan klar. Det tre fingrar höga skummet är vitt och gräddigt kompakt; det sjunker längsamt ner och lämnar en hel del rester på glaset.

Doften är frisk med spannmål, vetemjöl, gräsigt blommig humle och en aning honung.

Smaken startar ganska lätt med växande toner av spannmål och pilsnermalt. En hel del franskbröd och en aning smör. Medelstor kropp. Ren sötma i eftersmaken liksom blommig humle och aningar av nyklippt gräs. Beskan är återhållen och ren. Avslutningen är något söt med lite vitt bröd.

Kolsyran är medelstark, de många små bubblorna är mjuka och långlivade. Vätskan är oväntat mjuk och fyllig för en öl på 4,7 %. 

Lite för ljus. Lite för lite beska för att jag ska vara riktigt nöjd. Tycker den är mycket närmre en tysk Helles än en Pils, men det är ju upp till bryggaren vad man kallar ölen. 

Betyg: 3,6. Tillgänglighet: Systembolagets fasta sortiment sedan september 2020. Pris: 17:90 för 330 ml. Bäst före: 31 JUL 21.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar