2020-12-05

Lagringsexperiment: Carnegie Porter 2010

Nästan rätt bild.

Den här flaskan har blivit stående i skafferiet så pass länge att jag till slut tyckte "Jamen jag kollar hur den blir efter 10 år". Och eftersom den här flaskan bryggts 17 oktober 2010 så är det mer än hög tid.

Ett svagt pys möter mig när jag öppnar flaskan, den är aningen högre fylld än jag är van vid. 

Ett ytterst lågt ojämnt skum bilas när jag häller upp ölen, den ger ett ganska stilla intryck.

Doften är torr med oväntat vaga toner. Lite mörk choklad, lite starkvin och en hel del russin.

Smaken är fylld med torrt vitt starkvin och knäckig choklad. Hallonsaft och körsbär i likör-praliner. Lätt kolsyra. Sakta växande ren sötma i eftersmaken liksom en del het alkohol. Russin och fruktkola. Slutet är lätt med lite chokladgodis och Madeira.

Lätt kolsyra, små mjuka snabbt avklingande bubblor. Medelmjuk vätska. 

Den har utvecklats väldigt bra under den här långa tiden: Inga konstiga bismaker har tillkommit och den är väldigt mjuk och elegant, om än aningen blaskig. Men jag gissar att den var likadan för 2-3 år sedan. Om den blir bättre efter 10 år? Troligen inte.

Skissbetyg: 4.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar