2020-11-27

Mikkeller K:rlek höst/vinter 2020

Bild: Brill & Co

K:rlek. Serien med amerikansk pale ale från Mikkeller och Brill & Co som nu är inne på upplaga 17. Den är tänkt att återspegla trender och stämningar i Ölsverige och ölvärlden. K:rlek höst/vinter 2020 är en amerikansk pale ale på 4,7 % som humlats med Apollo, Lemondrop och Ekuanot.

Färgen är ljust gul, vätskan är klar. Det två fingrar höga skummet är vitt och kompakt, och det sjunker ner utan att lämna några rester på glaset. 

Doften är söt och fruktig: Citrusskal, päron, grapefrukt och lite gröna äpplen.

Smaken är först mycket besk. Den rena beskan sjunker undan och ger rum för söta fruktiga toner av päron, clementin, gröna äpplen och en aning mango. Medel till låg kropp. Eftersmaken är ren och söt med en sträv beska, pärongodis och en aning alkohol. Avslutningen är ren, söt och torr.

Kolsyran är kraftig med många medelstora bubblor.Vätskan är mjuk. 

Om det här är en avspegling av hur ölvärlden just nu ser ut är jag lite förundrad: Klar, ren, besk, söt och närmast torr. Ett enormt kliv från den NEIPA-inspirerade öl som var K:rlek bara för något år sedan. Men är det verkligen så? Det känns liksom... bakvänt.

Betyg: 3,21. Tillgänglighet: Systembolagets tillfälliga sortiment 22 september 2020 (lagerstatus). Pris: 29:90 för 330 ml. Bäst före: 13/08/21.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar