2020-12-11

Lagringsexperiment: Beer Studio One

One från Beer Studio i Umeå lanserades först våren 2015 2014. Jag fick då två flaskor varav jag drack den ena en månad innan releasen och lovade att återkomma efter några år.

Ölet är ett amerikanskt barley wine som humlats som en DIPA med såväl engelsk, amerikansk som nyzeeländsk humle. När den var färsk tyckte jag den var spretigt besk och gav den 3,55 i betyg. 

Pyset när jag öppnar flaskan är väldigt svagt. Den grumliga vätskan är mörkbrun, det låga beigea skummet försvinner snabbt till en låg ring utan att lämna några rester på glaset.

Doften är söt med massor av torkade frukter och lite russin. Lite alkohol och torkade apelsinskivor. Det luktar helt enkelt gammal stark ljus öl.

Smaken är kemiskt besk med en hel del hel alkohol. Russin, torkade äpplen och koncentrerad apelsinjuice. lätt kropp. Eftersmaken är oväntat lätt med tung beska som går över i en syrlig konstgjord beska som drar åt malörtsbrännvin, kanel och blött läder. Slutet är strävt med gröna äpplen, kemisk beska och aquavit som stått för länge i flaskan.

Kolsyran är låg med få stora bubblor. Vätskan är relativt lätt.

Nej, den här har inte blivit bättre med åren. Snarare tvärtom: den spretar ännu mer och beskan harblivit närmast obehaglig. 

Skissbetyg: 2. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar