2020-12-18

Lagringsexperiment: Thomas Hardy's Ale 2016

 

Bild: Wicked Wine
Det blev rester från frugans jobb idag: Tårta. Till det dricker man ju barley wine. Och den första sådana jag fiskade fram från skafferiet var Tomas Hardy's Ale från 2016. En engelsk barley wine på 11,7 %.

Visst pys när kapsylen öppnas. Vätskan är brun med något oklar, ett litet varmvitt skum sjunker snabbt bort.

Doften är söt med nötiga toner, lite choklad och marsipan. Något slags blommig humle i bakgrunden liksom en kemisk aning som drar åt ... klor? Tydlig alkohol med inslag av lösningsmedel.

Smakerna är stora och tunga. Intensiv sötma. Nötcréme, varm alkohol med viss sälta, marsipan. Blommig humle med mycket låg beska. Medelstor kropp. Växande sälta i eftersmaken liksom starkvin och brandy. Syrlig men ändå lätt beska. Slutet är långt med alkohol och salmiakgodis.

Kolsyran är lätt, de små bubblorna är kortlivade. Vätskan är sträv och aningen kladdig.

Jag vet inte om den här är för ung, men det är ganska obalanserat med kemiska toner i smaken. Jag uppskattade inte. 

Skissbetyg: 2,75.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar