2020-11-12

Big Drop Paradiso Citra IPA

Bild: Big Drop
Engelska Big Drop Brewing Co har börjat få ihop ett ganska brett sortiment av alkoholfri öl. En av dessa är Paradiso Citra IPA på 0,5 % som bryggts med humlesorterna Chinook, Cascade, Simcoe, Citra och Columbus. 42 IBU.

Den klara vätskan är gul, det två fingrar höga skummet är vitt och luftigt. Det sjunker undan lämnandes en del rester på glaset. Precis som bryggeriets APA ser den väldigt mycket ut som en pilsner...

Doften är humlig med toner av grapefrukt, citronskal, aprikoser och kryddig pomerans. I bakgrunden en ren sötma liksom aningar av papper/pappersmassa.

Smaken startar med en tydlig och ren beska, men inte så mycket mer än så. Ölet är genomgående lätt och lite torrt. Det kommer snart smaker av citrusjuice och citrusskal, mestadels grapefrukt. Lätt kropp. Eftersmaken fortsätter i samma stil med exotisk frukt men den kompletteras av en växande tydlig laktos-sötma. Rena beska fruktiga smaker i det överraskande långa slutet.

Kolsyran är medelstark, de medelstora bubblorna är friska. Vätskan är ganska mjuk. 

För en tid sedan drack jag den här ölen till en gryta på isterband, lök och tomater. Och till de kraftiga smakerna så insåg jag att den brist på kropp som ölen från Big Drop genomgående har inte alls var så framträdande.

Betyg: 3,35. Tillgänglighet: Dagligvaruhandeln. Pris: Denna burk var ett varuprov. Bäst före: 13 MAR 21 (burkad 13 MAR 20)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar