2020-11-17

Big Drop Uptown Craft Lager

Bild: Solera
Den sista alkoholfria ölen från Big Drop Brewing Co jag fått (inte sant, jag fick deras Galactic Milc Stout också, men den recenserade jag här) är deras ljusa lager Uptown Craft Lager. 0,5 % alkohol, mindre än 10 ppm gluten. 16 IBU som kommer från Hallertau Hersbrucker och Magnum.

Den klara vätskan är gyllene med en aning av beige, det tre fingrar höga skummet är smutsvitt och luftigt. Det blir en hel del rester kvar på glaset när det sjunker ner.

Doften är något söt med örtiga/blommiga toner. Lite jäst och hasselnötter, ligosm en aningen sur ton av vört.

Smaken är till att börja med ren med en passerande tydlig sötma och lite örtig humle. En del vört och ljus malt. Lätt kropp. Det finns en lätt sötma i eftersmaken liksom rågbröd. Men jag hittar också blöt papp och tydligare vört. Långsamt växande blommig beska liksom knäckig sötma i det instängda slutet.

Kolsyran är medelkraftig, de många stora bubblorna är kortlivade. Vätskan är medelmjuk.

Av de Big Drop-öl jag fick från Multibev är den här helt klart den sämsta: Den har en instängdhet och den där tydliga vörtsmaken som mina fördomar associerar med alkoholfri öl.

Betyg: 2,88. Tillgänglighet: Dagligvaruhandeln. Pris: Okänt (denna burk var ett varuprov). Bäst före: 16 MAR 21 (bryggd 16 MAR 20).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar