2020-09-13

Finn / Friends - Berry Crush Sour

Bild: Brygghuset Finn.
Brygghuset Finn från Landskrona? Jag har visst inte recenserat något från dem sedan 2014, vilket verkar vara minst två generationers design sedan. Tiden går fort i ölvärlden.

Precis som gårdagens recension handlar det om en berliner weisse med frukt, Berry Crush Sour på 5,6 % innehåller hallon och passionsfrukt. Den är dessutom bryggd i samarbete med Helsingborgsbryggeriet Friends Company.

Färgen är röd-orange, vätskan grumlig. Det är inte utan att jag tycker att den ser smutsig ut. Det fingertjocka ljusrosa skummet försvinner iväg snabbt, lämnandes lite rester på glaset.

Doften är torrt syrlig med fruktiga toner av hallon och... några oidentifierbara exotiska frukter. Aningar av degjäst, mjölk och mineraler.

Smaken är syrlig med växande fruktiga toner. Mest tydliga är hallon och björnbär. Mineraler och citronjuice. Lätt till medelstor kropp. Eftersmaken har en aning sälta med söta röda bär och citronsyra. Hallongodis i slutet liksom lite jäst.

Kolsyran är kraftig, de medelstora bubblorna är friska och långlivade. Vätskan är krämig men på samma gång lite sträv. 

Jag tycker att den här ölen har lite för ensidigt fokus på hallon (som är en ganska dominant smak), jag hittade faktiskt ingen passionsfrukt alls. Lite för mycket bismaker dessutom. Och så burken, en 330 ml långsmal "tallboy". När jag tog den i handen och öppnade den så kunde jag bara tänka "energidryck". Där ser man hur muskelminnet fungerar.

Betyg: 3,13. Tillgänglighet: Systembolagets små partier 11 augusti 2020 (lagerstatus). Pris: 29:90 för 330 ml. Bäst före: 04-08-2021.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar