2018-02-26

Omnipollo (+ en massa andra) Hetvägg IPA

Bild: Omnipollo
Mest hypade öl vintern 2018? Hetvägg IPA, en öl som inspirerats av semlan. En AIPA på 7,3 % som bryggts med diverse kryddor och tillsatser (laktos, mandelmassa och kardemumma) av Omnipollo i samarbete med Stigbergets, Poppels, Beerbliotek, Dugges, Sahtipaja, All In Brewing, Mikrofonbryggeriet och Brewski.

Jodå.

Den intogs från fat på Omnipollos Hatt vid helgens Stockholmsbesök. Soft served, så jag fick ölen toppad med issörja gjord på samma öl. Vilket blev en lite märklig smakupplevelse eftersom det frusna blev fruktansvärt beskt. Inte helt lätt att dofta på heller, men jag gjorde så gott det gick.

Den grumliga vätskan är kallt gul, under islocket finns det ett lågt vitt skum som lämnar lite rester efter sig.

Doften är sötsyrlig med kryddor – nejlika, kardemumma och an aning kanel.

Smaken startar med en intensiv kemisk vass beska som får ge plats för en växande sötma och lite kryddor, vetedeg och vanilj. Medelstor kropp. Växande sötma i eftersmaken med kryddor (mest kryddnejlika). Slutet är sött med kryddor och en lång beska.

Stor kolsyra med vassa bubblor, mjuk vätska.

Smakar det semla? Ja, faktiskt, om än för beskt. Gillar jag det? Tja, det är väl mer roligt än något annat.

Betyg: 3,2. Tillgänglighet: Fat på krogen. Pris: 66:00 för 200 ml.
12 kommentarer:

 1. Kan det här vara vändpunkten? Har galenskaperna slutligen gått för långt? Vågar folk säga att kejsaren är naken nu? 330 kr litern för sån här skit?

  Omnipollo är ju inget bryggeri. Frågan är om de ens är ett ölföretag längre? Ölingredienserna är ju färre än tillsatserna numera.

  SvaraRadera
 2. Dessutom serverat från en mjukglassmaskin som på en jävla cirkus. Omnipollo är bara hipstermarknadsföringstrams. Förstår inte hur folk som kallar sig ölintresserade lockas av det här?

  Bark, handen på hjärtat? Har det inte gått för långt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att ölvärlden är stor nog för att rymma även de extremsökande. Däremot ser jag en fara i att det blir för mycket av det experimentella så inte de traditionella får plats. Efter det glaset tog jag en Omnipollo O/O Lucy, en fin Helles Lager. Men den valde jag att inte recensera.

   Radera
  2. Ölen serveras inte från en mjukglassmaskin, det är vanlig fatöl från en kran. Dessutom det är
   ingen tvingar dig att köra en "soft serve", bara att säga till så slipper du den frusna biten.

   Radera
 3. Omnipollo är en väldigt duktig bryggare (se Fatamorgana, potlatch, leon etc.) Tyvärr verkar han på senare år blivit en parodi på sig själv där han bara vill ta extremt bryggande till sin absoluta spets.

  SvaraRadera
 4. Att Omnipollo är en han var rätt roligt. En Cirkusdirektör i så fall. Men det finns ju kvinnliga sådana,så vi bör använda uttrycket "Hen". Omnipollo är helt klart en Hen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ganska känt att Omnipollo består av 2st "han". Som "bryggeri" kan det möjligtvis bli et "det" man absolut aldrig "hen".

   Radera
 5. Vad är problemet med att låta var och en dricka upp sitt eget glas !Anonym#2 Hur är man när man är öl intresserad ? Hänger på kvarterssyltan och blir serverad Mariestads ?

  SvaraRadera
 6. Craftbeer-anhängare är väl de som inte låtit var och en dricka upp sitt eget glas? Man har ju fördömt och hånat de som druckit t.ex. Mariestad (precis som du själv nyss gjorde). Man när man själv blir ifrågasatt är det dags att börja hyckla?

  SvaraRadera
 7. Man undrar ju vem som hycklar vem ?! Att ständigt ha en nedsättande åsikt, cirkusdirektör hit , hipster dit. Drick ditt, så dricker jag mitt.

  SvaraRadera
 8. Har druckit en burk som jag fick betala tvåhundrasjuttiofemkoronor för en annan öl var bryggd med kaffe där kaffebönorna plockades från elefantbajs men ibland är det gott att ta en Tuborg ;-)

  SvaraRadera
 9. Jo.. det är ju klart att en Tuborg som man köper för typ 3 svenska kronor på en Bordershop smakar utmärkt.

  SvaraRadera