2017-12-10

Ü.NN IPA

Igår en alkoholfri stout, idag en alkoholfri IPA. Den kommer från Tyskland och heter Ü.NN IPA, Kehrwieder Kreativbrauerei är bryggeriet och aloholhalten 0,4 %.

 Färgen är guld-brun, vätskan nästan klar. Det två fingrar höga skummet är varmvitt och kompakt, och det lämnar en del fina rester på glaset när det sjunker ner.

Doften är tungt söt och vörtig med lite amerikansk humle, citronjuice och blommor.

Smaken börjar lätt och mycket söt. Lite beska från citrus-humle, vört och dansk citronläsk. Det finns också en del degiga smaker. Lätt till medelstor kropp. Eftersmaken är något renare med deg, småkakor, lime och apelsingodis. Avslutningen är besk-söt, och påminner mest och fruktkarameller.

Kolsyran är lätt till medelstor, de små bubblorna är mjuka och kort-livade. Vätskan är mjuk och lite kladdigt tjock.

Hade jag druckit de här två alkoholfria ölen i omvänd ordning hade nog betyget för den här blivit högre, men nu vet jag hur bra man kan göra öl under halvprocenten.

Betyg: 2,59. Tillgänglighet: Systembolagets fasta sortiment sedan mars 2017. Pris: 21:90 för 330 ml. Bäst före: 25.01.2018.

1 kommentar:

  1. Den är inte roligast för sig själv, men jag tycker denna är utmärkt till mat när man vill undvika för mycket alkohol.

    SvaraRadera