2017-12-09

Big Drop Milk Stout

Bild: Big Drop.
För en tid sedan fick jag ett mail från Åkesson Vin. De undrade om jag var intresserad av lite alkoholfri öl som de just fått in i sin portfölj. Det var jag.

De kom från Big Drop Brewing Co, ett engelskt bryggeri som specialiserat sig på öl under 05, % alkohol. Först ut blir den öl som de fått in i Systembolagets sortiment: Milk Stout på 0,5 %.

Färgen är mörkt varmt brun, nästan svart. Det fingertjocka skummet är ljusbrunt och kompakt, och det sjunker ner rätt fort utan att lämna några rester på glaset.

Doften är torr utan antydan till vört. Rostade/brända toner, kakao och en aning gummi.

Den torra smaken är ren med rostade/brända toner och en passerande ren beska, aningar av rök och lite torkad frukt. Lätt till medelstor kropp. Växande smaker av kakao och choklad i den lena eftersmaken liksom viss beska. Det långa slutet har toner av pumpernickel.

Kolsyran är medelstark, de många små bubblorna är medelmjuka och långlivade. Vätskan är på samma gång lite tjock och lite lätt.

Troligen den bästa alkoholfria ölen jag någonsin druckit. Visst är den lätt i kroppen, men den smakar inte söt vört eller orent kladdig som de har en förmåga att göra. Tvärtom smakar den faktiskt som en torrare milk stout.

Betyg: 4,2. Tillgänglighet: Systembolaget och dagligvaruhandeln. Pris: Varuprov (Systembolaget tar 19:90 för 330 ml). Bäst före: 13th Sep 2018.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar