2017-12-02

Little Valley Python IPA

Jag borde rota oftare i skafferiet. När jag gjorde det häromkvällen i jakten på något i belgisk stil så hittade jag plötsligt denna engelska IPA: Python IPA från engelska Little Valley Brewery. 6 %.

Den skapade en hel del funderingar: Har jag köpt den här? Var? Eller har jag fått den från någon? Systembolaget verkar den inte komma från. Och jag köpte ingen öl med mig hem varken från Köpenhamn, London eller Helsingör. Hm?

Efter ytterligare grävande hittade jag kvittot: Jag köpte den på Viking Cinderella i höstas.

Jag borde verkligen rota oftare i skafferiet…

Färgen är ljust guld, vätskan är klar. Det tre fingrar höga skummet är vitt och kompakt, det sjunker långsamt ner lämnandes en hel del rester på glaset.

Doften är mjuk med beska örter, toffee och lite granskog. Blommor och mogna äpplen i bakgrunden.

Smaken startar övertygande beskt. Halvsöta småkakor och lite deg. Det finns en växande sötma och citron-lime-juice. Aningar av blöt papp och cream crackers. Medel till stor kropp. Eftersmaken har återkommande växande beska, söta torkade frukter, limegodis och en aning farinsocker. Avslutningen är behagligt besk och något jordig.

En helt okej och oväntat söt engelsk IPA. Antydan till åldrande men inget som stör.

Betyg: 3,63. Tillgänglighet: Taxfree på Viking Cinderella. Pris: 29:00 för 500 ml. Bäst före: JUL2019 (batch LO17043).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar