2021-06-04

Mikkeller / Brill - K:rlek Vår/Sommar 2021

Ja, det är dags igen. Mikkeller och Brill & Co har tagit fram en amerikansk pale ale på 4,7 %, nummer 18(!) i serien K:rlek: K:rlek Vår/Sommar 2021.

Marknadsföringen av ölen har inte varit så som den var förr, dock. Innehållsförteckningen listar inte humlesorterna, och Brill har den inte med på listan över öl på sin hemsida.

Färgen är ljust orange-gul, vätskan aningen grumlig. Det två fingrar höga skummet är kompakt och vitt, det lämnar en del rester efter sig när det sakta faller ner.

Doften är beskt fruktig: Apelsinskal, grapefrukt, mango. Lite laktossötma.

Smaken är lätt och rätt slätstruken. En passerande lite unken beska och något slags jordighet. Grapefrukt och gröna bananer. Lätt kropp. Eftersmaken bjuder på mer jordig humle med antydningar till plast. Het alkohol och omogen frukt. Slutet är kort med lite laktos (för att vara tydlig, den är inte bryggd med laktos). 

Kolsyran är medel till mild, de många små bubblorna är kortlivade. Vätskan är medelmjuk.

Jag vet inte hur jag hade reagerat på den här ölen om det var den här som kommit ut som första öl i serien våren 2012? Eller som vår/sommar 2014, som jag tyckte så mycket om att jag köpte en hel låda? Har jag förändrats så mycket? Eller... nej. Jag vågar faktiskt utnämna den här versionen som den ointressantaste hittills. Ja, rentav den sämsta. 

Betyg: 2,67. Tillgänglighet: Systembolagets små partier 25 maj 2021 (lagerstatus). Pris: 29:90 för 330 ml. Bäst före: 20/04/22.

1 kommentar:

  1. På senare år har serien varit ojämn, men jag tycker nog att den sämsta kom i förra året då höst/vinter var riktigt dålig.

    / R

    SvaraRadera