2019-07-22

Mikkeller Bean Geeks Session Porter

Bild: Mikkeller.
Mikkeller-imperiet bara växer och växer, både i världen och Köpenhamn. Ett av de senare tillskotten är Bean Geeks, som ligger i Kødbyen och främst pysslar med kakao och choklad.

Tillsammans har de också skapat några öl där choklad ingår. En av dessa hamnade på Systembolaget i våras, Session Porter, som är brygd med laktos och kakao från Costa Rica. 5,5 %.

Färgen är mörkt brun, nästan svart. Det tre fingrar höga skummet är brunt och kompakt, och det sjunker sakta ner lämnandes en hel del rester på glaset.

Doften är torr med tydliga toner av nymalet kaffe och choklad. Syrliga toner av mörk makt. Röda bär och knäck i bakgrunden.

Smaken är mycket mjuk med en passerande metallisk beska. Växande toner av kaffe med viss syrlighet, beska med aningar av grön humle. Stor kropp. Eftersmaken har mindre kaffe och mer rostad malt (men inga brända toner) och lite choklad/kakao. Låg metallisk beska. Avslutningen är ganska kort med kaffekarameller och lite mjölkchoklad.

Kolsyran är ganska mild, de små bubblorna är friska och långlivade. Vätskan är medelmjuk med viss torrhet.

Trevlig och kraftig porter, men lite för mycket metalliska toner och lite för torr.

Betyg: 3,7. Tillgänglighet: Systembolagets små partier 5 april 2019 (lagerstatus). Pris: 39:90 för 330 ml. Bäst före: 11/12/22.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar