2019-07-17

Falcon Pilgrim

Bild: Carlsberg Sverige.
För att fira den första dagen på semestern som inte tillbringas på cykeln så får det bli en recension av den ofiltrerade ljusa ekologiska lager som kom in i Systembolagets fasta sortiment i juni: Falcon Pilgrim från Carlsberg Sverige. 4,5 %.

Ofiltrerad lager har tydligen blivit en växande volymmarknad, så det är klart att Carlsberg ville hoppa på det tåget. Och då använda sitt lite mer ”lekfulla” varumärke Falcon.

Färgen är ljust guld-bärnsten, vätskan något oklar. Det fingertjocka skummet är varmvitt och kompakt, och det sjunker snabbt ner till ett tjockt lock lämnandes en del rester på glaset.

Doften är trött söt med dammiga toner av majs, gammalt bröd, knäck och lite alkohol. Aningar av läder, äpplen och apelsinskal.

Smaken är relativt lätt med karamell/knäck, gammalt knäckebröd, lite torkad frukt och anonyma nötter. Medelstor kropp. Eftersmaken är oren med lätt metallisk beska, knäckebröd, smör, lite alkohol och knäck. Avslutningen är något söt och dammig.

Kolsyran är medelstark, de små bubblorna är långlivade och friska. Vätskan är mjuk.

Ofiltrerad eller ej, det här var inte gott. För mycket bismaker, kommer inte att köpa igen.

Betyg: 2,49. Tillgänglighet: Systembolagets fasta sortiment sedan juni 2019. Pris: 12:90 för 330 ml (finns också i 500 ml burk för 14:90). Bäst före: 16 SEP 19.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar