2018-04-04

Poppels/Brewski Passion (D)IPA

Bild: Poppels.
Ännu en öl som fått stå ensam och bortglömd i kylen alltför länge, ett samarbete där Brewski kommit till Poppels för att göra ett mellanting mellan Brewski Passionfeber IPA och Poppels DIPA. Resultatet blev Passion (D)IPA på 7,5 % och 80 IBU. En öl som enligt etiketten passar extra bra till tacogratäng, memma och palt!

Färgen är guld, vätskan något oklar. Det tre fingrar höga skummet är varmvitt och luftigt, och det lämnar en del rester efter sig på glaset.

Doften är fruktigt söt med aprikos, passionsfrukt och apelsinskal. Friska humliga toner av tallkåda, citronkarameller och snittblommor. Gummi i bakgrunden.

Smaken startar med friskt med en ren passerande beska, diverse exotisk frukt. tallbarr och apelsinjuice. Medelstor kropp. Eftersmaken är besk-söt med växande ren alkohol, konserverade aprikoser, citronskal och en lätt vetesyrlighet. Alkohol i det långa slutet liksom passionsfrukt och Maoam-kola med apelsinsmak.

Kolsyran är kraftig, de medelstora bubblorna friska och långlivade. Vätskan är mjuk.

En behagligt balanserad DIPA med spännande exotisk frukt. Men det känns som det är mer av en Brewski-öl än en från Poppels.

Betyg: 4,06. Tillgänglighet: Systembolagets små partier 2 mars 2018 (lagerstatus). Pris: 34:90 för 330 ml. Bäst före: 25012019 (batch B/N288)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar