2017-10-09

Lagunitas The Down Low Ale

Amerikanska Lagunitas Brewing Company tillhör de amerikanska bryggerier som växer mest, inte minst på den svenska marknaden. Att ha Galatea i ryggen är nog ingen nackdel där…

Att de skulle plocka fram en 3,5 %-öl hit var väl bara en tidsfråga. De tog helt enkelt sin 3,9 %-APA The Down Low Ale och gjorde den svagare.

Färgen är guld, vätskan klar. Det två fingrar höga skummet är vitt och kompakt, och det sjunker sakta ner lämnandes en del rester på glaset.

Doften är fruktigt söt med tydliga toner av amerikansk humle: Apelsin, grapefrukt och tallbarr.

Smaken har en passerande ren sötma, växande citrus-humle med viss örtighet och furutoner. Sötman, och med den kroppen, tonar ner snabbt och det som blir kvar i eftersmaken blir en besk-humlig mix av grapefrukt, mandariner, apelsinskal och en aning plast. Avslutningen har aningen sträva toner av citrusmarmelad och tallbarr.

Kolsyran är medel till svag, de medelstora bubblorna är kortlivade. Vätskan är lätt och något sträv.

Beska: Bra. Humle: Bra: Malt och kropp: Dålig. Jag antar att det är det här man får om man sänker en redan färdig öls alkoholhalt som man gjort med den här.

Betyg: 3,13. Tillgänglighet: Dagligvaruhandeln. Pris: 19:95 för 355 ml (denna flaska köpt hos Coop Forum i Linköping). Bäst före: 10042018.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar