2017-10-24

7 Fjell Gyllene Tider

Jag har tidigare farit med osanning, när jag skrev att jag köpte på mig alla de folköl som ICA och Bottle Shop valt ut: Ingen butik i närheten hade valt att ta hem Grado Plato Arabica Porter.

Så i kväll blir det den sista av de jag fått tag i. Den är från Norge och heter Gyllene Tider från 7 Fjell Bryggeri. Den är enligt etiketten ”För svag för att vara en IPA” med sina 3,5 %.

Färgen är röd-bärnsten, vätskan klar. Det två fingrar höga skummet är beige och kompakt, och det sjunker ner till ett tjockt lock lämnandes en del rester på glaset.

Doften är balanserad med knäckig malt och fruktig/örtig humle. Torkade apelsinskal och lite aprikossaft.

Smaken är torrare än doften med knäck och lite toffee, torkade citronskal/frukt och lite aprikos/persika. Beskan blir snabbt ganska lätt. Medelstor kropp. Eftersmaken har mer av de maltiga rena smakerna: Mörkt bröd, knäck ock lite småkakor. Avslutningen innehåller en växande beska som övergår till en aningen jordiga gröna sträva smaker.

Kolsyran är kraftig, de stora bubblorna är vassa och långlivade. Vätskan är medelmjuk.

Bra balans och relativt komplexa smaker i den här, men humlen känns lite trött och avslutningen inbjuder inte riktigt till nästa klunk.

Betyg: 3,01. Tillgänglighet: ICA. Pris: 24:90 för 330 ml (inköpt på Maxi ICA Stormarknad Linköping). Bäst före: Saknades.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar