2019-02-13

Beerbliotek / Six° North Better Late Than Never

Bild: Beerbliotek
Ett samarbetsöl kan som sagt vara lite vad som. Ytterligheterna är att ena bryggeriet skickar en fil med logotypen till det andra bryggeriet. Den andra är att båda bryggerierna skapar såväl recept som själva framställandet helt tillsammans. Vilken del i det spektrumet som Better Late Than Never från Beerbliotek och skotska Six° North ligger i vet jag faktiskt inte. Det jag vet är att det är en NEIPA på 6,8 %.

Färgen är kallt orange, vätskan grumlig. Det tre fingrar höga skummet är vitt och kompakt, och det sjunker sakta ner lämnandes en del rester på glaset.

Doften är humlig med söta toner av exotisk frukt, citrusskal och beska örter. Lite bananskal och deg.

Smaken startar med en snabbt passerande degig sötma. Torra fruktiga toner – banan och ananas, gröna äpplen och krut. Medelstor kropp. Eftersmaken domineras av omogen banan, äpple och trädsav. Lite fruktgodis och söt vetedeg. Det sträva slutet har viss blommig beska, citronsaft och en aning toffee.

Kolsyran är kraftig, de många medelstora bubblorna är långlivade och friska. Vätskan är lite kladdig och ganska mjuk.

Lite för mycket ”gröna” smaker för min smak. Trots det en OK NEIPA.

Betyg: 3,18. Tillgänglighet: Systembolagets lokala småskaliga sortiment (lagerstatus). Pris: 30:90 för 330 ml. Bäst före: 23OCT2019 (batch ?NEV5)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar