2019-02-17

Bishops Arms Brittiska veckor


Pubkedjan Bishops Arms har Brittiska veckor som avslutas idag söndag.

Satsningen innebär rent konkret i ett onlinequiz för klubbmedlemmarna, två extra varmrätter, en dessert samt några gästöl i samarbete med Cornwall-bryggeriet St Austell. Vilket jag hoppas innebär att det bryggeriet satsar lite mer på svenska marknaden, de gör några riktigt bra öl.

Framför allt deras IPA Proper Job, ett slags mellanting mellan en engelsk och amerikansk IPA. Denna fanns på fat, och var huvudanledningen till att jag besökte krogen i Linköping.

Den var bra. Riktigt färsk och fin med den där balansen mellan malt och beska, jäst och humle som jag tycker om. Till det en shepherds pie på lamm som var god (den andra gäst-varmrätten var bangers & mash).


Efter det provade jag ett glas av den andra tema-ölen, St Austell Ruby Jack. Jag borde nog druckit dem i omvänd ordning, för efter Proper Job kändes den mest kladdigt maltig. Inte dålig, inte fantastisk.

Importören Arvid Nordqvist berättade i veckan att de ska börja ta in öl från engelska Dark Star Brewing till svenska krogar, och staren skulle ske med Hophead Extra på Bishops Arms. Någon sådan fanns dock inte att få där och då. Jag hoppas att satsningen går bra och att man kan få tag i favoritöl som Hophead och Espresso Stout i framtiden.

Det var fredagkväll och stället var i stort sett fullt vid fem, så vi satt och åt vid baren. Det var lite intressant att se vad de andra gästerna beställde. Bishops Arms har ett hyfsat sortiment både på fat och flaska, men det var oväntat liten variation på beställningarna: Majoriteten av gästerna tog in kedjans storsäljare Staropramen Granat, god tvåa Fullers ESB följt av Somersby Päroncider.

Jag har sett andra som påpekat det ironiska i att den uttalat brittiska kedjan har en Brittisk vecka, och att de gör det ganska halvhjärtat. Men om jag får Proper Job i bra skick så kan jag inte klaga… Vi tittade oss omkring och insåg att viss renovering skett i lokalen sedan vi var där senast. Och vi kom fram till att det nog skulle dröja ett tag till innan vi återvände.

Kvällen fortsatte på Backen. Här dracks klassikern North Coast Red Seal Ale och en hemkryddad havtornssnaps som mest smakade citronsaft.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar