2020-10-11

Dugges Banana Toffee Chocolate

Bild: Dugges
Efterrättsöl... Vad de hittar på nu för tiden. Från Dugges kommer en amerikansk imperial stout på 11,5 % som bryggts bland annat med kakao, kokos och naturliga aromer: Banana Toffee Chocolate.

Färgen är mycket mörkt brun, nästan svart. Vätskan är klar. Det tunna beigea skummet försvinner iväg direkt utan att lämna några spår på glaset.

Doften är oerhört söt och mjuk med toner av kola, mogna bananer, knäck och en del mörk malt.

Smaken startar med en ren snabbt övergående beska. Det är inte så överdrivet sött som jag hade trott. Mörk malt, pumpernickel och lite kaffe. Växande sötma med rena toner av mogna bananer, mörk choklad, jordgubbar och mango. Och rätt så mycket alkohol. Medelstor kropp (vilket är rätt lätt för en öl på 11,5 %). Söt kola/knäck i eftersmaken liksom kakao, kokos och vanilj-jordgubbs-kolor. Mjölkcholkad, rostad malt och nougat-krisp-glass (som fanns på åttiotalet i halvliterspaket) i slutet. 

Kolsyran är kraftig, de många små bubblorna friska och kortlivade. Vätskan är mjuk utan att vara kladdig. 

Jag uppskattade att den här ölen var så överdrivet tungt söt. Men jag hade hoppats på lite mer djup och komplexitet. Fast... jag gissar samtidigt att de som köper den här bara är ute efter en öl som smakar banancholkadkola.

Betyg: 3,52. Tillgänglighet: Systembolagets tillfälliga nyheter 18 oktober 2019 (slutsåld). Pris: 50:00 för 330 ml. Bäst före: 01.10.2021 (att skriva med svart bläck på en svart kapsyl är bara dumt!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar