2020-10-06

Big Drop Woodcutter Brown Ale

Bild: Big Drop Brewing.
Jag blev kontaktad av det engelska lågalkoholölbryggeriet Big Drop Brewing, som undrade om jag var intresserad av deras nya öl. 

Det var jag.

Först ut blir det öl som kommit till Systembolaget, en engelsk brown ale på 0,5 %: Woodcutter Brown Ale. Den har bryggts med kornmalt, vete, humle, laktos och jäst.

Färgen är mörkt brun, vätskan är klar. Det två fingrar höga skummet är beige och luftigt, och det sjunker snabbt iväg lämnandes lite rester på glaset.

Doften är maltig utan vörtiga toner. Pumpernickel, farinsocker, brun malt och en aning knäck.

Smaken är först lite besk och ganska torr. Växande rena toner av brun malt, tyskt rågbröd och en liten aning rök. Lätt kropp. Eftersmaken har en del rena söta toner, mörkt bröd och en aning billig vaniljglass. Lite tobak, vanilj och höig humle i slutet.

Kolsyran är frisk med en hel del små kortlivade bubblor. Vätskan är på något vis samtidigt lätt och lite kladdig. 

En lågalkoholöl som varken är överdrivet söt eller vörtig, som de har en förmåga att vara. Lite för lätt kropp, men ren och behaglig.

Betyg: 3,2. Tillgänglighet: Dagligvaruhandeln samt Systembolaget sedan september 2020. Pris: 19:90 för 330 ml på Systembolaget, denna flaska var ett varuprov. Bäst före: Märkning saknas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar