2020-07-18

Wooha Pale Ale Bitter

Någonstans, någon gång var det någon som gav mig ett tips. "Du som gillar engelsk bitter borde kolla in Pale Ale Bitter från Wooha".

Så när jag åter beställde en laddning av Fullers London Pride på halvliterflaska så passade jag på och tog några av den här med.

Om bryggeriet vet jag lite. Det ligger i Skottland och verkar vara ganska litet. Och ölen vet jag ännu mindre, den finns inte omnämnd på deras hemsida. Tror att den enbart går på export. Det är också den enda av deras öl som finns hos Systembolaget.

Det är en engelsk pale ale på 4,5 %, förresten.

Färgen är mörk bärnsten, vätskan klar. Det två fingrar höga skummet är varmvitt och kompakt, och det sjunker ner utan att lämna mycket rester på glaset.

Doften är bittersöt och ganska mild. Lite dammiga-jordiga toner och en aning plast.

Smaken är dammig och ganska... gammal. Torr malt, lite örtig/blommig humle och växande toner av plast och oljefärg. Lätt till medelstor kropp. Växande sträv beska i slutet såväl som mer dammiga maltsmaker och en antydan till citrusfrukter.

Kolsyran är medelstor med massor av vassa medelstora bubblor. Vätskan är torr.

Även om bäst före-datumet är 16 månader framåt i tiden så känns den här bara... gammal. Jag har druckit en flaska av den här tidigare och hällde då snabbt upp hela flaskan i ett glas. Då kom fällningen i botten med, och ölen blev nästan obehagligt strävt unken i smaken. Nu unvek jag fällningen och det blev den bättre av.

Betyg: 2,47. Tillgänglighet: Systembolagets beställningssortiment, beställbar flaskvis.Pris: 26:90 för 500 ml. Bäst före: 21NOV2021.

2 kommentarer:

 1. Har samma tråkiga upplevelse av den här. Synd när det finns så få brittiska ales på halvliter i ordinarie sortimentet. Ruddles County är väl den andra?
  Saltaires Titus borde varit kvar. Men det går väl inte att sälja öl på 3.9% på bolaget såklart...

  Tuffa tider för oss som gillar gammal hederlig ale.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, speciellt som Landlord försvunnit från beställningssortimentet.

   Radera