2022-02-11

Lagringsexperiment: Dupont Avec les bons Vœux


En sån där flaska som bara råkat stå kvar i skafferiet. År efter år. Och så plötsligt tar jag fram den. Utan att veta om det egentligen går att dricka eller ej. Avec les bons Vœux från Brasserie Dupont, en ljus belgisk ale på 9,5 %. Just den här flaskan tappades 2013 och hade ett bäst-före-datum på september 2018.

Korken ger visst motstånd när jag tar av den, inget större plopp. Den gyllengula vätskan är klar på ett sånt där sätt som bara belgisk öl är. Ett stort hållbart vitt luftigt skum. 

Doften är söt med jordiga mineraliga toner. Antydningar till aceton och torkad frukt. 

Smaken är överdrivet söt vilket ger en ganska obalanserad upplevelse. Mineraler och en lätt lambic-artad sträv syrlighet, russin och bittermandel. Lätt kolsyra. Eftersmaken går i samma stil, men syrligheten mildras. 

Nja, den här skulle nog ha druckits innan 2018.

3 kommentarer:

 1. Tja!
  Alltid kul med experimenterande. Även om det i detta fallet uppenbarligen inte föll väl ut. Jag har nyligen startat en blogg om hantverksbira.
  Ok om jag länkar till dig i ett framtida inlägg?
  // Victor

  https://vicke76.wixsite.com/hantverksbira

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att någon börjar ölblogga 2022! Kör hårt!

   Radera
 2. Men för fan Magnus! Ge inte upp nu! Besök nån krog, leta upp nån öl i skafferiet eller kanske prova nåt nytt! Du kan inte sluta efter så här lång tid!

  SvaraRadera