2019-03-23

Backen 2 år


Linköpings enda ölcafé Backen fyllde i dag 2 år. Vilket firades genom att ha ny öl påkopplad, som vanligt. Det enda som särskilde eftermiddagen från en annan lördag var sjungande gäster och ramen (två varianter, med stekfläsk eller tofu).


Jag tog varianten med tofu. Och… Det var rätt gott. Inte alls lika bra som hos Ai Ramen i Stockholm eller Ramen-Ya i Göteborg. Men i alla fall, det är gott med ramen.

Till det blev det dels hemkryddad havtornssnaps, dels APAn Kahoots från Uppsalas Brasstacks. Den var god.

Efter det en osttallrik. Krögaren Mankan rekommenderade Mr. Brown från To Øl. Den var söt med intensiv, nästan vass smak av alkoholindränkta hasselnötter. Funkade hyfsat till osten. Som öl? Nja.

Sötman krävde något beskt som bröt av. Det fanns en DIPA på fat: Nøgne Ø Two Captains. Den var gammaldags kladdigt maltig med bra beska och fina citrustoner. Tänk att det här skulle känts extremt och experimentellt för 20 år sedan.

Kvällen avslutades genom att ge vårt sällskap ett exempel på vad jag tror är nästa grej inom öl-trenderna: Sydtysk lager. På flaska fanns Mahr's Pilsner från Mahr's Bräu. Jodå, den gjorde precis vad jag ville.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar