tag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post776608213024369434..comments2024-03-17T17:26:12.898+01:00Comments on Ofiltrerat - en öldrickares tankar: Avery Hog HeavenMagnus Barkhttp://www.blogger.com/profile/14700081547823341666noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post-16466020037342462992010-01-11T19:31:25.634+01:002010-01-11T19:31:25.634+01:00Där ser man, det var alltså Vinnie Cilruzo på Blin...Där ser man, det var alltså Vinnie Cilruzo på Blind Pig Brewing som "uppfann" stilen av ett misstag. Dock lades bryggeriet tydligen ned sin verksamhet 1998 och mycket riktigt är Vinnie Cilruzo idag bryggare på Russian River.<br /><br />Hittade lite info här: http://www.beerlabels.com/labels/beers.pl/53/blind-pig-brewing.htmlWeinehttps://www.blogger.com/profile/05212972607917053935noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post-44666017449346748922010-01-10T23:57:09.972+01:002010-01-10T23:57:09.972+01:00Hade för mig att det var ett annat bryggeri som &q...Hade för mig att det var ett annat bryggeri som "uppfann" DIPA så var tvungen att kolla lite. Vet ju iofs inte om det som skrivs ovan är rätt eller inte då personen i fråga kan ha startat Russian River. Men detta hittade jag på wikipedia: <br /><br />"There are some brewers that believe the name should be San Diego Pale Ale, since the style most likely started near San Diego, CA [17] -- specifically a Double IPA brewed in 1994 by Vinnie Cilurzo[1] of the failed Blind Pig Brewing Company of Temecula, CA[18]. Cilurzo claims he "accidentally" created the style by adding 50% too much malt to his mash tun. He then "corrected" this mistake by adding 100% more hops. This metric (50% more malt, 100% more hops) is the basic guideline behind the style."<br /><br />För övrigt gillade jag verkligen Hog Heaven. Fast håller med om att Behemoth från Three Floyds är smaskigare.Stefan - Beer Drivelhttps://www.blogger.com/profile/04055717197677561731noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post-71666094505584945162010-01-10T15:20:27.331+01:002010-01-10T15:20:27.331+01:00Stilen "Double IPA" "uppfanns"...Stilen "Double IPA" "uppfanns" av<br />Vinnie Cilruzo på Russian River<br />efter att ha hottat till Blind Pig IPA som landade med namnet Pliny the Elder. Rogue har ju rockat med mycket humle länge men med Vinnie fick stilen en namn.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post-15608654641572092322010-01-10T13:33:55.861+01:002010-01-10T13:33:55.861+01:00http://www.craftbeerradio.com/node/851
Lyssna! Ru...http://www.craftbeerradio.com/node/851<br /><br />Lyssna! Runt 27 minuter in snackar Adam Avery om Hog Heaven och menar på att den kan fungera både som IIPA och Barleywine beroendde på ålder och serveringstemperatur. Man kan ju absolut inte jämföra ölet med ett engelskt barleywine.AndersAndhttps://www.blogger.com/profile/04347358796958260699noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post-82821773635068398672010-01-10T13:08:51.803+01:002010-01-10T13:08:51.803+01:00Det var väl Rouge som "uppfann" stilen i...Det var väl Rouge som "uppfann" stilen imperial/double IPA med sin XS imperial IPA om jag inte har fel. Vet dock inte när den bryggdes för första gången.Weinehttps://www.blogger.com/profile/05212972607917053935noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post-75134502346186723242010-01-10T11:34:16.894+01:002010-01-10T11:34:16.894+01:00På Averys hemsida står det följande om Hog Heaven:...På Averys hemsida står det följande om Hog Heaven:<br /><br />In 1998, on a mission to cram bigger and more exotic flavors into our brews, we created Hog Heaven Barleywine-Style Ale: a stron, 104 IBU explosion of piney, resinous hop flavor balanced with a caramel, candy-like malt finish. Those well-versed in the parlance of hops now prefer to call Hog an Imperial Red, but back in 1998 "barleywin" was the only moniker available for a beer of such gravitas.Markushttps://www.blogger.com/profile/00592593260574469661noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post-50404280525284406292010-01-10T11:11:23.176+01:002010-01-10T11:11:23.176+01:00Det var ett riktigt gott öl, här skulle man vilja ...Det var ett riktigt gott öl, här skulle man vilja få lite mer tips på liknande, ruggigt god öl!Sybariternahttps://www.blogger.com/profile/10931023960278972380noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post-69772889596564363262010-01-10T03:13:43.634+01:002010-01-10T03:13:43.634+01:00"jag undrar lite varför de klassar den som en..."jag undrar lite varför de klassar den som en amerikansk barley wine och inte en double india pale ale?"<br /><br />Skrev en liknande kommentar när jag skrev betyg på den. Fick då ett mail från en snubbe som menade att det inte fanns några double IPA när de började brygga Hog Heaven så bryggeriet kallade den helt enkelt för barley wine. Nu vet jag iofs inte alls om det stämmer eller ens är rimligt (vet varken när Hog heaven började bryggas eller när någon för första gången hävdade att de bryggt en double ipa), men det är en förklaring i all fall.rickehttps://www.blogger.com/profile/08992278836669555171noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post-52062240050519264692010-01-09T23:10:27.806+01:002010-01-09T23:10:27.806+01:00Jag skulle hellre se öl från Avery och Three Floyd...Jag skulle hellre se öl från Avery och Three Floyds än från Falcon och Spendrups... ;-)Tomas Knoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post-15284856042117376032010-01-09T22:56:45.296+01:002010-01-09T22:56:45.296+01:00Jag skulle hellre sett öl från Three Floyds än Ave...Jag skulle hellre sett öl från Three Floyds än Avery hos Systembolaget. Men men...Magnus Barkhttps://www.blogger.com/profile/14700081547823341666noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post-6078460927574337002010-01-09T22:47:30.975+01:002010-01-09T22:47:30.975+01:00Intressant med din relfektion om DIPA. När jag kom...Intressant med din relfektion om DIPA. När jag kommenterade den på iglaset.se skrev jag <br /><br />"Känns som en DIPA-version av Torpedon, med samma karaktär av exotisk frukt kombinerad med en fin bitterhet."Tomas Knoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post-46088138937879240102010-01-09T21:56:44.297+01:002010-01-09T21:56:44.297+01:00God tyckte jag när jag drack den i julas men knepi...God tyckte jag när jag drack den i julas men knepig som Barley Wine då humlen är mycket mer framträdande än malten så i par med lite ostar gick den helt vilse.Mattiashttps://www.blogger.com/profile/11463957210864466686noreply@blogger.com