tag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post7590834862852834558..comments2024-03-17T17:26:12.898+01:00Comments on Ofiltrerat - en öldrickares tankar: Röda sälar gillar inte att bli gamlaMagnus Barkhttp://www.blogger.com/profile/14700081547823341666noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post-82940631152972726452008-08-19T17:07:00.000+02:002008-08-19T17:07:00.000+02:00Jag som brygger öl hemma har märkt att färska huml...Jag som brygger öl hemma har märkt att färska humlebomber (nu pratar jag givetvis väldigt generellt) blir mycket bättre efter 1 månad, lite bättre efter 2 månader, för att sedan nå sin "peek" 2-3 månader efter bryggdatum. Sedan blir dom bara mindre och mindre roliga och ibland förändras smakerna så mycket att dom t.o.m. blir dåliga.<BR/><BR/>Men det är på opastöriserade, ofiltrerade aler som förvaras på fat i kylskåp. Vissa har dock varit bra efter 3-4 månader också, men dom vinner sällan på att stå längre...<BR/><BR/>(Tror inte att det har med otäta fat att göra eftersom dom mörka öler (porter, belgiska ale m.m.) jag bryggt bara blir bättre och bättre också efter drygt 6 månader (längre än så blir svårt att spara ;) ).<BR/><BR/>Men som sagt, "drick upp det du har" är nog en bra grej, inte minst ekonomiskt... ;)Andershttps://www.blogger.com/profile/14342815479794960199noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post-32994507873922708962008-08-19T02:14:00.000+02:002008-08-19T02:14:00.000+02:00Jag har även idag tagit en Celebration och en Anni...Jag har även idag tagit en Celebration och en Anniversary från Sierra Nevada och de är riktigt bra, fastän jag har svårt att påminna mig om hur de smakade när de var nya och "humlebombiga". <BR/><BR/>Vet att WickedWine lanserade dem som "håller till näst-nästa midsommar" när jag frågade om hållbarheten för lite mer än ett ½ år sedan..dempahttps://www.blogger.com/profile/08496826394182129425noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post-58691795001199013502008-08-18T22:00:00.000+02:002008-08-18T22:00:00.000+02:00Ja dom humlerika smakar bäst färska men det finns ...Ja dom humlerika smakar bäst färska men det finns en massa som inte gör det. Det gäller att inte ge upp för ett misslyckande. Det finns en massa öl som vinner på ett antal års lagring. Det är bara att beklaga och hoppas att du försöker på nytt.Ostenhttps://www.blogger.com/profile/04721540654192146797noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post-49752023255905669572008-08-18T21:26:00.000+02:002008-08-18T21:26:00.000+02:00Sen mina tolv flaskor "Kåtisbock" i princip blev ...Sen mina tolv flaskor "Kåtisbock" i princip blev odrickbara efter bara två månader i garderoben har jag lagt ner allt vad lagrande/hamstrande heter. Nu köper jag ett par av varje nyhet så att jag klarar mig till nästa nyhetssläpp. Alltid kommer det nå't smaskigt.<BR/>Det har gått lite hysteri i lagring/hamstring känns det som. De flesta öl smakar dessutom bäst så färska som möjligt, speciellt om de är humlerika.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post-81824787219974624072008-08-18T20:36:00.000+02:002008-08-18T20:36:00.000+02:00Jag och min bror drack en Red Seal på något uselt ...Jag och min bror drack en Red Seal på något uselt hak längst Avenyn i Göteborg i våras. Den stod längst ner i kylen och vi fick be kyparen både en, två och tre gånger innan han förstod vilken öl vi ville ha. <BR/><BR/>Väl upp hälld och första klunken tagen så såg vi båda ut som vi blivit lurade. Den smakade i ärlighetens namn s-k-i-t! Vi drack inte ens upp våra öl och de smakade inte i närheten så som de många Red Seal jag druckit i mina dagar...<BR/><BR/>De hade väl några år på nacken kanske, tror t o m etiketten såg lite annorlunda ut men vågar inte svära på det.Per Thttps://www.blogger.com/profile/17608380264557266247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post-70274056439278966802008-08-18T18:04:00.000+02:002008-08-18T18:04:00.000+02:00Det får ju inte kampanjen "Drick upp det du har" a...Det får ju inte kampanjen "Drick upp det du har" att kännas mindre relevant.Magnus Barkhttps://www.blogger.com/profile/14700081547823341666noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post-70233044496228706372008-08-17T22:59:00.000+02:002008-08-17T22:59:00.000+02:00Så mycket öl, så lite tid....Så mycket öl, så lite tid....Andershttps://www.blogger.com/profile/14342815479794960199noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post-8538250454702813802008-08-17T22:26:00.000+02:002008-08-17T22:26:00.000+02:00Jag har ett ölskafferi på ca 120-140 flaskor hemma...Jag har ett ölskafferi på ca 120-140 flaskor hemma ständigt.<BR/>Det är gött att ha lite att välja på när man är sugen och bara kunna gå och plocka upp något gott att dricka.<BR/>Mitt problem att det sällan blir så. Det finns alltid några flaskor som inte tål lagring och är farligt nära bäst före-datumet.<BR/>Då blir man sittande där med en hefe när man egentligen var sugen på en IP stout :(Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post-5177527366778366932008-08-17T16:35:00.000+02:002008-08-17T16:35:00.000+02:00Det tråkiga med att vara ölsamlare är ju att de in...Det tråkiga med att vara ölsamlare är ju att de inte håller hur länge som helst. Jag har 6-7 Sierra Nevada Anniversary som gick ut 2 Aug. Det börjar ju bli dags att dricka upp dom nu tyvärr. <BR/>Har säkert något mer i skåpen som man borde ta rätt snart. Känns lite trist som sagt..dempahttps://www.blogger.com/profile/08496826394182129425noreply@blogger.com