tag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post6145749181973235243..comments2024-03-17T17:26:12.898+01:00Comments on Ofiltrerat - en öldrickares tankar: Hembryggaren + öldef 2012Magnus Barkhttp://www.blogger.com/profile/14700081547823341666noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post-21394362858674859062011-10-06T08:47:02.975+02:002011-10-06T08:47:02.975+02:00Hembryggaren är en bra tidning och ett fint komple...Hembryggaren är en bra tidning och ett fint komplement till Maltesen. Jag brygger inte ol hemma,men är ändå med i Svenska Hembryggar<br />föreningen. Den har betytt mycket för utvecklingen av svensk öl kultur. Flera av våra mikrobryggerier har startats upp av forna hembryggare. Från börkan var den en del av Svenska Öl<br />främjandet men bröt sedan sig ur och blev en sljalvständig förening<br /><br />Sven-David<br />LundSven-David Svenssonnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post-80431100405356002042011-10-05T21:51:56.596+02:002011-10-05T21:51:56.596+02:00Öltypsdefinitionerna finns nu också för nedladdnin...Öltypsdefinitionerna finns nu också för nedladdning på www.shbf.seKlejbsnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post-3043326273071901932011-10-04T15:21:06.751+02:002011-10-04T15:21:06.751+02:00Nu blir nog beskaspannet inte så stort i praktiken...Nu blir nog beskaspannet inte så stort i praktiken eftersom a) det är svårt att lösa ut så mycket iso-alfasyra att man hamnar signifikant över 100 IBU (de s.k. IBU-formlerna har gruvligt fel i de här regionerna) b) det är tveksamt om man kan känna någon större skillnad på 100, 200 och 300 IBU.Fabrikör Ekstedthttps://www.blogger.com/profile/05062053334398289372noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post-51831620473769431702011-10-03T23:24:02.295+02:002011-10-03T23:24:02.295+02:00Det att "IPA karakteriseras av en kraftig bes...Det att "IPA karakteriseras av en kraftig beska och hög alkoholhalt" känns lite föråldrat och jag tror att det, bland en del andra formuleringar, kommer att behöva ändras i framtiden, helst till nästa upplaga av deffarna.rickgordonnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post-3750454292436471392011-10-03T16:50:23.678+02:002011-10-03T16:50:23.678+02:00Det är ett stort spann, ja. Men det är även klass ...Det är ett stort spann, ja. Men det är även klass 4B IPA som rymmer både de brittiska och amerikanska versionerna. Där heter det att "IPA karakteriseras av en kraftig beska och hög alkoholhalt."Magnus Barkhttps://www.blogger.com/profile/14700081547823341666noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post-75931940435141160242011-10-03T15:47:48.788+02:002011-10-03T15:47:48.788+02:00men blir inte beska-spannet för stort?men blir inte beska-spannet för stort?simonnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post-16810776514787885512011-10-03T09:10:50.163+02:002011-10-03T09:10:50.163+02:00Jag har inga problem med en DIPA som ligger i 350....Jag har inga problem med en DIPA som ligger i 350. Och jag tror det är det som domarkomittén vill ha fram.Magnus Barkhttps://www.blogger.com/profile/14700081547823341666noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post-84530432607299145752011-10-02T23:05:32.971+02:002011-10-02T23:05:32.971+02:00jag är en dipavän. men är inte formuleringen "...jag är en dipavän. men är inte formuleringen "beska ska vara hög till extremt hög" lite märklig? borde det inte hellre vara "hög till mycket hög"? kanske är det bara inflationen i ordet extrem som förvirrar mig. men nu låter det lite som att säga, om säg en hastighetsgräns, att den ligger mellan 100 och 350 km/h. eller?simonnoreply@blogger.com