tag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post4252569150813542826..comments2024-03-17T17:26:12.898+01:00Comments on Ofiltrerat - en öldrickares tankar: Grätzer?Magnus Barkhttp://www.blogger.com/profile/14700081547823341666noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post-37338801337233379132009-05-09T22:23:00.000+02:002009-05-09T22:23:00.000+02:00Otroligt intressant!
Jag fascineras av öltypen al...Otroligt intressant! <br />Jag fascineras av öltypen alltsedan jag läste om stilen på Pattinsons blogg för något år sedan. Tänkte brygga en själv men man tänker ju så mycket :)<br />Stort beröm redan nu till Monks (Cassino?) och Strömsholms!rickgordonnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post-3170358447287573692009-05-07T21:41:00.000+02:002009-05-07T21:41:00.000+02:00Låter som något jag kan tycka om! Kul när bryggarn...Låter som något jag kan tycka om! Kul när bryggarna i Sverige hittar på sånt här!Christerhttps://www.blogger.com/profile/10295647871749560126noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post-13024594272020976692009-05-07T17:50:00.000+02:002009-05-07T17:50:00.000+02:00@Ron: Not at all, thanks for your comments!@Ron: Not at all, thanks for your comments!Magnus Barkhttps://www.blogger.com/profile/14700081547823341666noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post-31030545617962688802009-05-07T15:38:00.000+02:002009-05-07T15:38:00.000+02:00Hope you don't mind me replying in English.
Grätz...Hope you don't mind me replying in English.<br /><br />Grätzer/Grodziskie has fascinated me ever since I first read about it in the early 1990's. At that time it was still being brewed in Poland.<br /><br />I finally got to try Grätzer last month, when a homebrewer friend sent me a bottle of one he'd brewed. The relatively low gravity, high-carbonation and and hoppiness made it a very refreshing beer. The combination of wheat, smoke and hops works very well together. <br /><br />I can't think of another beer I've had that's quite like it. Schlenkerla and Spezial Rauchweizen don't have the hop character.Ron Pattinsonhttps://www.blogger.com/profile/03095189986589865751noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post-24691166358423295742009-05-07T14:44:00.000+02:002009-05-07T14:44:00.000+02:00Ron Pattinson i Holland har skrivit en del om Grät...Ron Pattinson i Holland har skrivit en del om <A HREF="http://barclayperkins.blogspot.com/search/label/Gr%C3%A4tzer" REL="nofollow">Grätzer</A> i sin blog.Hansnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post-9434677917453057882009-05-07T14:23:00.000+02:002009-05-07T14:23:00.000+02:00Överjäst rökt veteöl låter som Aecht Schlenkerla R...Överjäst rökt veteöl låter som Aecht Schlenkerla Rauchbier Weizen, som du säkert hört talas om.<br />Men skillnaden torde väl vara att Schlenkerla bryggs på rökt kornmalt, medan Grätzer med all sannolikhet gjordes på rökt vetemalt.<br />Weyermann tycks inte producera rökt vetemalt idag, så det ska bli spännande att höra mer om Strömsholms/Monks-brygden.Gunnar Hhttps://www.blogger.com/profile/15363120698236175182noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post-24778679667781274042009-05-07T14:04:00.000+02:002009-05-07T14:04:00.000+02:00Jag fick ett nyhetsbrev från Strömsholms Brygghus ...Jag fick ett nyhetsbrev från Strömsholms Brygghus i morse.Magnus Barkhttps://www.blogger.com/profile/14700081547823341666noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post-16989167813890239932009-05-07T13:07:00.000+02:002009-05-07T13:07:00.000+02:00Vart, vem fick du höra det av? Låter onekligen int...Vart, vem fick du höra det av? Låter onekligen intressant!JoeGhttps://www.blogger.com/profile/17808697365845814245noreply@blogger.com