tag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post4192643865880867810..comments2024-03-17T17:26:12.898+01:00Comments on Ofiltrerat - en öldrickares tankar: Bloggpanelen om ölhalvåretMagnus Barkhttp://www.blogger.com/profile/14700081547823341666noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post-71037609885458944122012-07-08T20:38:03.388+02:002012-07-08T20:38:03.388+02:00Innsämmer med Joel Ölamatören.
Det finns mikrobry...Innsämmer med Joel Ölamatören.<br /><br />Det finns mikrobryggerier som inte håller måttet. Vid ett flertal tillfällen så har jag köpt Stockebodas öl på Systembolaget. Samtliga öl har varit mer eller mindre infekterade. Tllslut så vågar man inte köpa deras öl. När kunderna sviker så går bryggeriet under.<br /><br />Även jag har börjat att köpa mer öl efter säsong.Det är en ny trevlig trend. Hoppas den håller i sig. Vem vill dricka en mörk och kraftig porter när det är varmt? En sommardag så passar en ljus och lite aloholsvagare Pale Ale som S:t Eriks bryggeri bra. Nils Oscars Ctrl Alt Delete är inte helt fel.<br /><br />Sven-David <br />LundSven-David Svenssonnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post-23580819397615449652012-07-08T09:30:44.687+02:002012-07-08T09:30:44.687+02:00Fråga 1: Systembolaget har både överraskat positi...Fråga 1: Systembolaget har både överraskat positivt och skapat besvikelse. Besvikelse först när de gång på gång sköt upp möjligheten att beställa lokala produkter och sedan vid lansering visade det sig att tjänsten var rejält "skadeskjuten". Positivt när de jobbade vidare med konceptet och gör det bättre och bättre (inte i mål ännu, men de jobba på det).<br />Fråga 2: Tyvärr tror jag många av de nystartade kommer gå under. Inte för att det inte finns underlag för hantverksöl, utan för att de flesta kommer hålla för ojämn kvalitet och det kommer skrämma bort kunderna. Har en känsla av att många som startar bryggeri just nu har varit hembryggare i 1-2 år och är nog inte redo för det steg det är att brygga kommersiellt.<br />Fråga 3: Ölen kommer säkerligen klassas som lika fin att beställa på finkrogen när den generationen som växer upp med "ölrevolotionen" den nu börjar vara majoritet av besökarna på dessa krogar. Ge det 10-15 år om trenden med "finöl" håller i sig.<br />Fråga 4: Tror det är en kombination av båda. Sessionbeers är på frammarsch och det är dessa kanaler en sådan öl kan nå kunder i Sverige. Givetvis tänker bryggarna ekonomi i beslutet men jag tror också att de ser en utmaning i att få fram något riktigt bra och smakrikt som ändå har låg alkohol. Det gör i alla fall jag som hembryggare.<br />Fråga 5: Förhoppningsvis. Så länge det kan hållas från att bli elitistiskt, där allt bara skall vara speciellt och svårt. Föreningen skulle sikta mer på att fånga upp intresset från de som har början på ett spirande ölintresse snarare än de redan frälsta, så tror jag genomslaget skulle bli större.Joel - Ölamatörenhttps://www.blogger.com/profile/13529063652016699993noreply@blogger.com