tag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post2730502723902096869..comments2024-03-17T17:26:12.898+01:00Comments on Ofiltrerat - en öldrickares tankar: Henriks hembrygder: XIPAMagnus Barkhttp://www.blogger.com/profile/14700081547823341666noreply@blogger.comBlogger1125tag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post-43755723301286863292012-07-12T23:48:41.357+02:002012-07-12T23:48:41.357+02:00Haha, klockrent Bark!
Den är exakt på 8,0%.
Humle...Haha, klockrent Bark!<br />Den är exakt på 8,0%.<br /><br />Humlen är Chinook, Simcoe, Columbus och Riwaka(personlig favorit) för smak och arom samt för bitter den rena amerikanska Warrior. Malten är Pilsner, Pale ale, Münchener, Vete och Carablond. För att få den mer utjäst och lite starkare har även 8% socker tillsats. Så här i efterhand känns det som jag kunde ha skippat detta. Jästen är av engelsk typ "Danstar Nottingham".<br /><br />Nu tycker iofs jag att amerikanska IPAs ska vara riktigt torra och utjästa men jag tar till mig "skaltorrheten" och modifierar mäskschemat och sockret till nästa gång.Henrikhttps://www.blogger.com/profile/07237543619820327054noreply@blogger.com