2007-07-17

Öl och pizza

Öl och pizza. Den perfekta kombinationen av mat och dryck, sägs det. Det är till och med så att en amerikansk hemmabryggare gjort en pizzasmakande öl som han hoppas kunna sälja till ett större bryggeri.

Så igår när jag gick in på min gymnasietids stampizzeria Napoli i Norrköping och tvekade mellan favoriterna Cannibale och Hot-Hot så blev det den sistnämnda. Tomatsås, ost, färska tomater, röd paprika, köttförssås och inte minst "Staka kryddan" på en knaprig botten ger inte mer att önska vad gäller pizza.

Till det en Spendrups lättöl. Inga konstigheter...

Det var bara det att något i pizzans smak skar sig ordentligt med ölens lätta humlebeska, som blev överdrivet metalliskt, närmast kemiskt och obehaglig. Troligen var det något med sötman i köttfärsen och något i den kraftiga paprikan som fick till det här.

Så alla pizzor funkar inte till öl. I alla fall inte den här enkla ölen.

Annars rekommenderar jag verkligen Napoli, både för pizza och kebab. Även om de borde byta ut de slitna stolarna.

2 kommentarer:

  1. Varför äter du inte kanterna på pizzan, Bark?

    SvaraRadera
  2. Jag sparar dem till sist ifall jag inte blir mätt.

    SvaraRadera