tag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post7343797843533054620..comments2024-03-17T17:26:12.898+01:00Comments on Ofiltrerat - en öldrickares tankar: Henriks hembrygder: SvartenMagnus Barkhttp://www.blogger.com/profile/14700081547823341666noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post-21767097457039947882012-05-07T23:30:16.481+02:002012-05-07T23:30:16.481+02:002st kryddmått kanel på 20l ska ha det svårt att kr...2st kryddmått kanel på 20l ska ha det svårt att kriga fram smaken i konkurrens med allt annat. Jag tror däremot kanelen kan ha en viss smakförhöjande effekt hos chokladmalten. Ofta tycker jag det ger ett bättre resultat att krydda i underkant när man spetsar till sin öl. För mycket kryddor blir ofta bara konstigt och inte särskilt behagligt att dricka. Subtilt är ordet jag söker.Henrikhttps://www.blogger.com/profile/07237543619820327054noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post-492664185273611182012-05-07T20:13:28.437+02:002012-05-07T20:13:28.437+02:00Inte dum alls. Tänk, kanel som så lätt slår igenom...Inte dum alls. Tänk, kanel som så lätt slår igenom märkte jag inte alls!Magnus Barkhttps://www.blogger.com/profile/14700081547823341666noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post-39582904041324316482012-05-07T17:23:14.411+02:002012-05-07T17:23:14.411+02:00Hej,
Kul att den smakade. Det var en liten special...Hej,<br />Kul att den smakade. Det var en liten specialöl detta. Den jästes med underpitch av originaljästen som var Nottingham, senare tillsattes ett gammalt paket Belgian Abbey för att få till lite belgisk karaktär och för att få en lite högre utjäsning. Kryddorna som användes var Indisk Koriander 1g/l och kanel 0,1ml/l. Ölen flaskjästes med mörkt muscovadosocker som jag tycker ger lite melass och lakritssmak. Detta tycker jag passar fint till mörka öl och har blivit lite av ett standardförfarande. Ölen ligger bara på 4,2% men jag tycker den upplevs som lite större. Den passade bra till lite kryddigare lax också. Tyvärr är den redan slut...Henrikhttps://www.blogger.com/profile/07237543619820327054noreply@blogger.com