tag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post7271425570674289624..comments2024-03-17T17:26:12.898+01:00Comments on Ofiltrerat - en öldrickares tankar: Gästkrönika: Att välja julölMagnus Barkhttp://www.blogger.com/profile/14700081547823341666noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post-11755999874441693712011-11-12T11:23:06.942+01:002011-11-12T11:23:06.942+01:00@Simon: Brøckhouse togs över av Åbro som nu brygge...@Simon: Brøckhouse togs över av Åbro som nu brygger en del av ölen i Vimmerby. <br /><br />Julölen var som all annan svensköl, men oftast starkare. Det var väldigt viktigt vid vilken tidpunkt man gjorde de olika momenten i bryggningen, det borde gå att söka på nätet i frågan.Magnus Barkhttps://www.blogger.com/profile/14700081547823341666noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post-21175246593615762382011-11-11T23:18:06.005+01:002011-11-11T23:18:06.005+01:00danska bröckhouse! den minns jag med stort välbeha...danska bröckhouse! den minns jag med stort välbehag. lätt en av de bästa julölen jag druckit. men vad hände med bryggeriet ifråga egentligen? stötte märkligt nog på märket på en dussinkrog på avenyn i gbg. deras lager verkar ha varit nåt slags husöl. jaja, julölen 2007 var iaf finfint. <br /><br />förresten: vad vet man om julölen innan underjäsningen kom till sverige? fanns ngt sådant?Simonnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post-86987350116669962222011-11-11T22:02:16.073+01:002011-11-11T22:02:16.073+01:00Petter Sa Underbart inlägg mer tackPetter Sa Underbart inlägg mer tackAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post-35666004907611297052011-11-11T21:12:56.551+01:002011-11-11T21:12:56.551+01:00Trevligt med en lite filosofisk krönika! :)
Själv...Trevligt med en lite filosofisk krönika! :)<br /><br />Själv är jag mer inne på att det är ett "jul-släpp" av diverse öl. En del är juligare än andra, somliga är bara märkliga men goda!<br />Jag ser nog mer fram emot släppet den 1a december. Då kommer det riktiga julgodiset fram! Julölet har jag dessutom redan bryggt själv så det blir inte så mycket annat än att prova de nya sorterna som kommit i år. Det är väl tre-fyra stycken som är intressanta. :)Christianhttp://andreaslagarmat.wordpress.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post-1318098036480145432011-11-11T17:43:55.736+01:002011-11-11T17:43:55.736+01:00Tomte verkar inte bli brygd alls i år.Tomte verkar inte bli brygd alls i år.Johanhttps://www.blogger.com/profile/13673408104212198176noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6852752471231331932.post-4236970655823243102011-11-11T16:56:15.666+01:002011-11-11T16:56:15.666+01:00Själv känner jag för Slottskällans Tomte, ett disk...Själv känner jag för Slottskällans Tomte, ett diskret kryddat julöl som passar inte bara till jul utan året om, ja, jag har med behållning njutit det en varm högsommardag. Men vad jag förstår blir vi utan Tomte i handeln denna jul... eller kommer lokala butiker i Uppsala att ta in den ändå?Thorildhttp://vadskavifira.nu/noreply@blogger.com